Najbolj kul dekliški trend ličenja? Naj vas prepriča nonšalantno šik videz "zaspanih oči", ki je navdušil že mnogo zvezdnic

Na omrežjih se pojavlja nov trend ličenja, ki vas bo navdušil. Temelji na videzu zaspanih oči, ki morda ne stavi na prvo žogo, a vsekakor prepriča. Prepustite se domišljiji in novemu videzu.

Najbolj kul dekliški trend ličenja? Naj vas prepriča nonšalantno šik videz "zaspanih oči", ki je navdušil že mnogo zvezdnic - Foto: Profimedia

Kot vemo, si vplivneži z vsega sveta prizadevajo najti vedno več idej in trikov za ličenje. Potem ko smo že naslovili tehniko lisičjih oči, nato tehniko oči morske deklice, ki so pozdravljale videz podolgovatih oči, podobne tistim mitološkim bitjem, na katerega stavijo morske deklice, se zdi, da je nov trend, ki ga je treba sprejeti: zaspane oči. S hashtagom #sleepyeyes, ki je zbral več kot 72 milijonov ogledov, ta enostavna tehnika postaja najbolj vroč trend v tem trenutku.  

Ne spreglejte:

Kako si zagotoviti videz zaspanih oči?

Kot pove že samo ime, je prvo pravilo tega ličenja, da se doseže utrujen videz, tako kot v tistih prvih minutah prebujanja, ko oči še niso popolnoma odprte. Za to morate ustvariti podolgovate oči. Nekaterim se bo morda sam trend ličenja zdel zelo glamurozen, drugim malo manj ... Vse to pa je stvar okusa! In čeprav se je zabavno preizkusiti v lepotnih prijemih, lahko nekateri trdijo, da je spreminjanje vidne utrujenosti v "seksi" trenutek ličenja lahko celo odveč.
Konec koncev, poveličevanje znakov, ki kažejo na fizične ali čustvene težave, kot je kronična utrujenost, ne bi smelo žeti sledi odobravanja. A dokler še ločimo med idejo ličenja in resničnimi simptomi kronične utrijenosti, ter ne pozabimo paziti na svoje zdravje, je morda normalizacija utrujenosti in sprejemanje naravnih značilnosti dobra stvar.
Za tiste prve, ki se bodo v trend zaljubili na prvo pogled, vam razkrivamo, kako enostavno ustvariti to preprosto ličenje. Spodaj si oglejte najnovejšo obsedenost Tiktoka in se naučite, kako lahko trend zaspanih oči izvedete doma.

@hayleybuix Would you try this look? Ib @elpltt_ #makeup #eyeliner #eyelinertutorial #sleepyeyes #sireneyes ♬ original sound - &lt3

  • Najprej na zunanjo stran premične veke in pod oči nanesite dimno rjavo senčilo. Enak odtenek nanesite na zgornji del očesa. Cilj je ustvariti sence okoli oči za iluzijo temnih kolobarjev.  
  • V drugem koraku narišemo ravno linijo črtala za oči, še enkrat samo na koncu očesa.
  • Nato pod njo nanesemo malo črnega svinčnika za kol - še posebej poudarimo konico -, ki ga nato zabrišemo.  
  • Za konec na vse trepalnice (zgornje in spodnje) nanesite črno maskaro, ki bo videzu dodala globino. In to je to!  

Trend zaspanih oči je v bistvu nekoliko temnejša različica "siren eyes", pri čemer je manj poudarka na podaljšanju očesa, več pozornosti pa je namenjene podočnjakom.
Trend TikTok želi ohraniti kot očesa bolj raven, namesto da bi ga dvignil do temena, s poudarkom na sivih odtenkih in strateški postavitvi, ki odraža vaše oči, če ste le nekaj ur spali.
Na TikToku so ta videz primerjali z naravnimi lepotnimi navdušenkami Billie Eilish, Emme Chamberlain, Zoë Kravitz in celo Lily-Rose Depp. Toda kaj imajo vse te oči skupnega? No, njihove oči so morda podolgovate, vendar se največ zaokroženosti v njihovi obliki zgodi na spodnji veki - namesto na zgornji veki, kot pri okroglih očeh, ali enakomerno razporejene, kot pri mandljastih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by emma chamberlain (@emmachamberlain)

Po letih lepotnih napak na TikToku, ki so ljubitelje ličenja naučile, kako očesu dodati več dolžine, generacija Z zdaj lepotni navdih išče neposredno v obrnjenem očesu - in po besedah velikih strokovnjakov je že skrajni čas.
Če imate naravno temne podočnjake ste že na dobri poti, da trend osvojite in posvojite za svojega. Seveda smo že pisali o nasvetih in trikih za prekrivanje podočnjakov, ki so nastali zaradi spanja ali genetske zasnove, a če ste pripravljeni, ni boljšega trenutka, da z njimi preprosto zaživite.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 pravil za raven in napet trebuh: Upoštevajte te nasvete in dosegli boste želeni videz izklesanega trebuha in boljšega počutja

Priporočamo tudi: Pozabite na figo, kot jo poznate: Kim Kardashian pokazala novo različico fige, ki jo bomo to jesen videli povsod

Najbolj brano