Recept za najbolj sijoče lase, kot jih še niste imeli: Pravilo petih sekund za (zelo) dobro izpiranje

Če želite doseči čiste in sijoče lase, je izpiranje ključnega pomena. Tukaj si preberite, kako najbolje izkoristiti ta korak.

Recept za najbolj sijoče lase, kot jih še niste imeli: Pravilo petih sekund za (zelo) dobro izpiranje - Foto: Profimedia

Umivanje las je nekaj, kar večina od nas počne brez premisleka ... podobno kot umivanje zob. To je preprosto del naše vsakodnevne rutine.

Toda morda ni tako preprosto, kot smo sprva mislili. Izkazalo se je, da lahko način umivanja las resnično vpliva na zdravje in videz naših las.

Skrb za lase je skoraj tako pomembna kot skrb za kožo. Čeprav zdaj vemo, kako pravilno umivati lase, kakšnim napakam se moramo izogibati, da jih ne zamastimo, in kako škodljivo je sušenje s sušilnikom, nikakor ne smemo zanemariti izpiranja. Izpiranje je bistvenega pomena za doseganje popolne pričeske, vendar je treba upoštevati tudi nekaj pravil. Izpiranje je sicer odvisno od količine las, njihove dolžine in debeline, vendar obstaja zlato pravilo, ki zagotavlja najboljše možno izpiranje las. Strokovnjaki trdijo, da izpirajte, dokler ne morete z roko potegniti skozi lase, na laseh pa ni več tistega spolzkega občutka, ki ga daje balzama za lase. Ko zaznate, da ste svoje lasišče dobro sprali, strokovnjaki svetujejo, da na tem mestu še 5 minut izpirate lase in lašišče, da na laseh ni nobenih ostankov več. 

Ne spreglejte: 

Izpiranje s hladno vodo: Zaveznik sijočih las

Da bi dosegli izjemno sijoče lase, strokovnjaki priporočajo tudi čim pogostejše izpiranje las s hladno vodo. Hlad pomaga zapreti povrhnjico in posnema učinek masaže lasišča. Čeprav se tega koraka ob nizkih temperaturah lahko bojimo, bomo poletje izkoristili za to novo rutino, ki je zagotovo 100-odstotno učinkovita.

Kako pravilno izpirati lase?

Če las ne izpirate pravilno, obstaja nevarnost, da bodo vaši lasje težki ter se bodo po umivanju hitro mastili. Dobro izpiranje obljublja sijoče, zračne in lase polne volumna. Toda kateri so dobri nasveti za dobro izpiranje las?

Izpirajte s čisto, vendar zmerno hladno. Vroča voda lahko namreč poškoduje lasišče, zato je vedno bolje staviti na zmerno hladno vodo, pod katero ne zmrznemo, a se tudi ne opečemo.
Po nanosu šampona ali balzama je nujno, da lase izperete, dokler nimate občutka hrapavih las ali las, ki "škripljejo" od korenin do konic. Lasje ne smejo zdrsniti med prsti. Če je tako, so na njih še vedno sledi izdelkov.

Izperite lase z jabolčnim kisom

Ker je jabolčni kis bogat s kalcijem in minerali, bi pomagal ponovno uravnovesiti pH lasišča, ga narediti bolj sijočega in tudi odpraviti prhljaj. Zato lahko v liter vode dodate dve do tri žlice in z njo sperete lase. Vendar bodite previdni, da te tehnike ne uporabljate več kot enkrat na teden.

Šampon prilagodite tipu in ciljem svojih las

Eden najboljših načinov za nakup šampona je, da kupujete le izdelke, ki ustrezajo vašemu tipu las ali vašim ciljem. Če imate kodraste lase, potem nujno potrebujete vlažilno čistilno sredstvo. Če imate goste ali ravne lase, je pomembno, da jih zgladite. Osebe z redkimi ali tankimi lasmi bodo cenile šampon, ki povečuje volumen. Morda imate zelo kratke lase in želite le preprosto izpiranje - povsem v redu -, če pa so vaši lasje dolgi ali poskušate doseči večji volumen, preprečiti kodranje, izraziti teksturo, potem izberite šampon, ki bo ustrezal temu cilju.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite vse, kar veste o manikiri, v modo se ponovno vračajo kratki nohti! Poglejte, kako jih nosimo letos

Priporočamo tudi: Horoskop: Kako izkoristiti obdobje Sonca v devici glede na vaše nebesno znamenje?

Najbolj brano