Popolno poletno telo

V telovadnici ali doma z majhnimi lepotnimi čarovnijami, sanjske kopalke vam bodo kot ulite!

Lepota, 25. 7. 2013
Popolno poletno telo - Foto: Promocijsko gradivo biotherm, tadej windcshnurer in promocijsko gradivo

Trebušne mišice

Telovadba

Za rahlo oblikovani videz osebna trenerka Eve Mendes in Anne Hathaway, Ramona Braganza, pravi: »Sedite na telovadno žogo in hodite naprej po prstih, dokler lahko z zadnjico še ostanete v stiku z žogo. Prekrižajte roke na prsih in izdihnite, ko se zravnate. Trebušne mišice imejte ves čas napete, za trenutek jih sprostite le, ko se zravnate. Ponovite vajo 15-krat, počivajte 30 sekund, nato znova naredite 15 ponovitev. Ta vadba omogoča lepo oblikovanje trebušnih mišic.«

Ponaredite

Uporabite kremo za samoporjavitev oziroma pospeševalce zagorelosti, ki vsebujejo ceramide. Ti bodo dodatno 'zategnili kožo' in pričarali učinek vitke in napete kože. Preizkusite L'Oréalov losjon Sublime Bronze. Za iskalce sonca, ki želijo lepo polt, pa je Biotherm razvil svoje prvo olje za sončenje Silky Nutrition – za zlati odtenek porjavele kože.

Pričarajte

Rahlo oblikovane trebušne mišice je mogoče pričarati tudi z uporabo bronzerja oziroma obarvane kreme. Izberite odtenek, čim bolj podoben vašemu tonu kože, nato izdelek z roko (gel za zagoreli videz Sun Glow, Sisley) ali s čopičem (bronzer Make Up Factory) nanesite v obliki dveh mehkih linij po trebušnih mišicah, od reber do bikini linije.

Zadnjica

Telovadba

Gunnar Peterson, osebni trener Kim Kardashian, je prav s to vajo spravljal v red zvezdniško zadnjico: »Delajte ciljne vaje. Predstavljajte si uro. Postavite levo nogo v središče številčnice, z desno nogo pa se dotaknite številke 12: ena, dva, tri, štiri, pet in šest. Zamenjajte nogi in ponovite vajo v drugi smeri.«

Ponaredite

Gladka koža = lepa zadnjica. In kako najhitreje do gladke kože? S pilingom. Preizkusite novi sočni piling za telo Melvita, njegova negovalna formula je obogatena s pomarančno lupino in kristali rjavega sladkorja, ki nežno odstranjujejo odmrle kožne celice in mehčajo kožo ter jo naredijo svilnato gladko. S krožnimi gibi boste pospešili cirkulacijo, kar bo pričaralo še bolj napet videz kože.

Pričarajte

Ne zanemarjajte delov telesa, ki jih ne vidite, saj ti niso vsem nevidni! Najhitrejši način, da spravite v red kožo na svoji zadnjici, je, da jo vsak dan drgnete s krtačo za telo ali rokavico. Koža bo postala resnično 'zategnjena'.

Noge

Telovadba

Najboljše noge v šovbiznisu so noge Cameron Diaz – zanje skrbi Teddy Bass, ki pravi: »Stopite v razkorak v širini bokov, v rokah držite dva kilograma težke uteži, počepnite v sedeči položaj, nato se spet dvignite in s trupom zasukajte v desno. Zadržite gib nekaj sekund, nato težo prenesite na pete in se vrnite v začetni položaj. Vajo ponovite desetkrat na vsaki strani. Med izvajanjem morate čutiti, kako se velika mišica zadnjice napenja – pomembno je, da res delujejo prave mišice.«

Ponaredite

Vlažilna krema Prevage Total Transforming, Anti-Agening, Elizabeth Arden, tonira in napenja kožo; prav tako naj bi odlično pospeševala 'brisanje' brazgotin, strij ter drugih nepravilnosti, ki jih ne želite na svojih nogah.

Pričarajte

Uporabite osvetljevalec in temnejši bronzer vzdolž golenice, zadnjega na obeh straneh – noge bodo videti vitkejše in daljše. Za takojšnji učinek svilnatih in zagorelih nog poskrbi porjavitveni sprej Satin Leg Finish, Make Up Factory.

Hrbet

Telovadba

Patrick Murphy je z naslednjo vajo poskrbel za popoln hrbet Jennifer Lawrence, ki ga je razkazovala na Oskarjih: »Vajo izvajamo s telovadno žogo. Najprej stopite na desno nogo, medtem ko je leva le rahlo dvig­njena od tal, v desni roki držite dvokilogramsko utež. Upognite se v pasu in sklonite, da lahko položite levo roko na žogo. Prsni koš naj bo višje od višine bokov, nato desni komolec povlecite navzgor proti stropu. Vajo na vsaki strani ponovite 15-krat.«

Ponaredite

Zagorela polt ustvarja iluzijo čvrstejšega in vitkejšega telesa, zato ne pozabite na hrbet. Kreme za samoporjavitev ali obarvana olja lahko na hrbet nanesete s pomoč­jo prijateljice; če se tega lotevate sami, uporabite izdelke z razpršilom ali v peni. Nanos je z njimi preprostejši in manj verjetno je, da boste po uporabi lisasti. Preizkusite peno za porjavitev Fabulous Bronzing Mousse, Bourjois.

Pričarajte

Tokrat uporabite sijoče osvetljevalce za telo (bronzirne kroglice ali različico v kamnu). Še zlasti bodite pozorni na ramena – ko jim boste pričarali sijoči videz, bodo poskrbela, da bodo mišice na hrbtu videti bolj oblikovane. Celotni videz bo deloval poletno naravno.

Roke

Telovadba

Mandy Ingber z naslednjo vajo vsak dan trenira roke Jen­nifer Aniston: »Postavite se v položaj Supermana tako, da se uležete na trebuh, roke podaljšate navzven oziroma na stran z upognjenimi komolci. Dvig­nite torzo toliko, da začutite, kako so hrbtne mišice zateg­njene. Dvignite in spustite se osemkrat.«

Ponaredite

Uporabite vlažilno kremo, ki vsebuje perlaste sijoče delce. Ti odbijajo svetlobo in tako s kože 'izbrišejo' nepravilnosti, kot so mozolji, brazgotine in madeži. Če je vlažilna krema še rahlo obarvana, pa bodo poskrbeli tudi za videz bolj oblikovanih rok. Svoje delo bo odlično opravilo Decleorjevo mleko za telo Aroma Confort za nežen zlati sijaj.

Pričarajte

Zagoreli videz dobro skrije nepravilnosti na koži. Ker vemo, da sončenje ni zdravo, bomo uporabile bronzerje z bleščicami. Tako bodo roke dobile zdrav poletni videz brez nepotrebnih mozoljev, hkrati pa bodo videti vitkejše.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano