Popolna podlaga za obraz tudi poleti

Se vam zdi, da poleti zapeljiv videz ni mogoč brez pomoči klimatske naprave? S preprostimi triki boste blesteli tudi v toplejših dneh.

Lepota, 27. 8. 2015
Popolna podlaga za obraz tudi poleti - Foto: Le Luka, promocijski materijal

Rešitev je v ličilih, prilagojenih letnemu času, zato se poleti znebite nekaj plasti. Še tako lepa poletna obleka ne bo videti dobro, če jo boste združili z debelim slojem pudra.

Koža na obrazu

Prava podlaga

Bi radi, da vaša ličila ostanejo na mestu dlje kot do kosila? Potem na kožo nanesite manj slojev kozmetičnih sredstev. Serume in kreme za okoli oči prihranite za zvečer. Zaradi lepotil, ki vašo kožo naredijo bolj mehko in gladko, bodo vaša ličila ob visoki temperaturi namreč spolzela po obrazu.

Za poletje so najboljši večnamenski izdelki, ki v eni embalaži združujejo vlažilni gel in zaščitni faktor ter kožo pripravijo na ličila. Uporabite en izdelek.

Natančnost pudra

Sijoča koža je dobrodošla, a le če ni videti, kot bi pravkar končali intenzivni trening. V tem primeru je puder v kamnu vaš najboljši prijatelj. Osredotočite se na področje, kjer se lica stikajo z nosom. Nanesite ga tudi na veke in nekaj malega (če je res treba) pod oči, da preprečite odtis maskare na koži.

Nepravilnosti popravite z nepogrešljivimi korektorji, medtem ko so poleti najboljši izdelki tako imenovane lažje CC kreme in obarvani serumi, ki lahkotno popravijo vse napake, izenačijo ten in ga pripravijo na uporabo osvetljevalcev ali bronzerjev. Če želite res zdrav in svež videz, naj imajo ti rožnat podton – z njimi ne boste videti preveč naličeni.

Osvetljevalci

Pozabite na senčenje in osvetljevanje obraza s korektorjem. Za poletje je najprimernejša uporaba osvetljevalca v tekoči oziroma gel obliki, ki se stopi in zlije s kožo. Če ste ustvarjalni, se lahko poigrate s šminko v toplem, medenem odtenku in jo uporabite namesto bronzerja. Vaš obraz se bo zapeljivo bleščal.

Preberite še:

Nastja Nastić

Najbolj brano