To je razlog, zakaj bi morali uporabljati šampon za lase brez sulfatov

Vse več žensk prehaja na šampone brez sulfatov in tukaj je nekaj razlogov, zakaj.

To je razlog, zakaj bi morali uporabljati šampon za lase brez sulfatov - Foto: Instagram

V lepotni industriji je vedno nekaj sestavin, ki imajo slab sloves, in to z dobrim razlogom. Ko gre za nego las, so te sestavine sulfati in parabeni, ki jih boste na žalost našli v večini šamponov za vsakodnevno uporabo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Se sprašujete, kaj so sulfati? Gre za dodatke penečim pripravkom, ki so enako pomembni za temeljito čiščenje las in lasišča. Njihova slabost je, da z lasišča odstranijo tudi naravna olja, lase pa naredijo suhe, grobe in krhke. Tisti z občutljivim lasiščem zato pogosto občutijo draženje, srbenje in pordelost.

Ne spreglejte: 

Torej, s povečano ozaveščenostjo o škodljivih učinkih sulfatov, vse več žensk prehaja na šampone brez sulfatov in tukaj je nekaj napotkov, da boste svoje lase, kjub prenehanju uporabe šamponov s sulfati, ohranili zdrave in sijoče. 

Šamponi brez sulfatov pa prav tako...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

1. Negujejo vaše lase

Morda mislite, da šamponi brez sulfatov ne bodo očistili vaših las tako učinkovito, ker se ne penijo. Ampak to ni res. Ti šamponi so impregnirani z nežnejšimi čistili, ki očistijo lase in lasišče, ne da bi odstranili naravna olja. To zagotavlja, da vaši lasje ostanejo nahranjeni ter izgledajo odlično in zdravo.

2. Ohranijo barvo na laseh

Za hitro izpiranje barve las so zaslužni navadni šamponi, ki vsebujejo paraben in sulfat. Prav tako naredijo vaše lase brez življenja. Ker šamponi brez sulfatov vsebujejo nežne čistilne sestavine, ne odluščijo barve, kar bo podaljšalo čas med dvema barvama.

3. Z njimi prihranite čas in vodo

Dnevi za umivanje las zahtevajo veliko časa in vode, saj morate stati pod tušem, dokler ne sperete vse pene z las. Šamponi brez sulfata se ne penijo toliko, kar pomeni, da se hitro sperejo, prihranijo čas in vodo. Ali to pomeni, da je ta šampon okolju prijazen? Seveda!

4. Dajejo življenje kodrastim lasem

Če imate kodraste lase, verjetno porabite ure za nanašanje hranljivih izdelkov za lase, da ohranite njihovo obliko. Toda ali ste vedeli, da bo prehod na šampon brez sulfatov končal to težavo? Vaši kodri bodo dlje časa ostali super navlaženi in plapolajoči.

Fotografije:  Instagram/@rosiehw 

Preberite še: To so najbolj priljubljeni črni škornji te zime. Zvezdnice jih obožujejo!

Preberite tudi: Kourtney Kardashian je totalno navdušil ta slovenski izdelek (in priporočamo ga tudi vam)

Najbolj brano