Če želite večji volumen las, svojemu šamponu dodajte to sestavino

Globinsko umivanje las je osnovni korak za pričaranje učinka volumna od  korenin pa vse do konic. 

Če želite večji volumen las, svojemu šamponu dodajte to sestavino - Foto: Instagram

Suhe konice, mastni lasje in lasje brez volumna so skupne točke, ki spodkopavajo samozavest mnogih žensk.

Čeprav je to stanje las in lasišča mogoče pripisati uporabi agresivnih barv za lase, genetiki in včasih vremenskim razmeram, obstaja ena malenkost, ki jo verjetno naredite narobe z najpreprostejšo domačo nego in higieno – in to je umivanje las.

Ne spreglejte:

Se sprašujete, kaj gre pri umivanju las lahko tako narobe?

Če v svoji rutini uporabljate izdelke za oblikovanje, kot so pena, lak za lase ali gel, ali če uporabljate maske, olja, serume za zdravje lasišča in las, ne pozabite, da vsi puščajo pečat.

To še posebej velja pri izdelkih za oblikovanje, ki pogosto vsebujejo silikone (nimajo negovalnega učinka, ampak ustvarjajo videz zglajenih las in olajšajo česanje), lase samo obtežijo in na dolgi rok naredijo več škode kot koristi. To so lahko različne maske, balzami ali olja, strokovnjaki pa na tem mestu svetujejo, da vedno poskrbite, da produkte dobro izprerete s svojih las. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Kaj se lahko zgodi?

Namesto, da bi koristne sestavine prodrle v lase in nahranile lasišče, se na laseh zgolj nabirajo tako, da vsaka nova uporaba pušča sledi, dobre sestavine pa le »postanejo« na površini in lase otežijo. Pravzaprav zapravljate izdelke in ne naredite nič dobrega za svoje lase, morda pa za slabo stanje pogosto krivite izdelek sam.

Tako kot dobro, temeljito čiščenje potrebuje naša koža, si tudi naši lasje zaslužijo bolj konkretno in globinsko čiščenje. To lahko dosežete z dvojnim šamponiranjem las – verjetno ste opazili, da se to dela v salonih brez izjeme in da se masaži lasišča posveča veliko časa, ne le zaradi cirkulacije, ki bo spodbudila rast, ampak tudi zaradi boljšega odstranjevanja vseh nakopičenih izdelkov. Vsaj enkrat tedensko si privoščite dvojno umivanje las in opazili boste manj težke in lepljive lase z večjim volumnom, a tudi boljši učinek negovalnih izdelkov, ki jih običajno uporabljate, a se vam zdi, da ne naredijo pravega učinka. In najpomembneje, ne pozabite na vsaj nekaj minutno izpiranje las, le tako boste namreč lahko prepričani, da ste z las odstranili vse izdelke.

Bonus namig!

Včasih preprost šampon in dvojno umivanje ne moreta odstraniti vseh preostalih sledi in je potrebno narediti piling lasišča. V ta namen lahko najdete namenske šampone za globinsko umivanje z grobo morsko soljo in algami, lahko pa svojemu najljubšemu šamponu dodate tudi grobo morsko sol in se pri masiranju osredotočite zgolj na zgornji del lašišča.

Fotografije: Instagram/@camillecharriere 

Preberite še: Kate Middleton presenetila z izbiro bluze, videti je odlično

Preberite tudi: Tako bomo to zimo nosili usnjeno jakno (+ kje kupiti)

Najbolj brano