To naredite vsake 3 mesece in vaši lasje bodo rasli hitreje + 4 nasveti za hitrejšo rast in boljšo kakovost las

28. 10. 2021
To naredite vsake 3 mesece in vaši lasje bodo rasli hitreje + 4 nasveti za hitrejšo rast in boljšo kakovost las (foto: Zara)
Zara

Če se sprašujete, kako hitreje do dolgih las, vam bo pri tem pomagalo teh 5 praktičnih nasvetov.

Vsi se spominjamo tistih deklet iz šole z dolgimi, ravnimi in gostimi lasmi do pasu, ki so bili njihov zaščitni znak. Sprašujemo se, ali je vzrok dobra genetika, zdrave življenjske navade ali predana nega?

Preberite tudi: Če imate redke lase, v šampon dodajte ti dve sestavini: to je trik, s katerim lasje hitreje rastejo in manj izpadajo

Z dolgimi lasmi je možnosti za eksperimentiranje ogromno – od plapolajočih valovitih pramenov, pa vse do visokih čopov in elegantnih pričesk, ki imajo veliko boljšo obliko, ko so lasje gosti in imajo volumen. Edina past pri dolgih laseh je v tem, da lahko postanejo enolični, če jih nimamo časa vsak dan oblikovati, ali pa neurejeni, če se jim ne posvetimo.

Najpogostejše dileme so, kako pustiti rasti lase, da bodo dolgi in zdravi? Kako jih oblikovati vsak dan in ohraniti njihov sijaj in mehkobo? Kako jih negovati brez lomljenja in poškodb skozi vse leto? In tu se zgodijo številne napake, ki jih vsak dan izvajamo v svoji lepotni rutini.

1. Redno se strižite

Če mislite, da se ne smete striči, da bi imeli daljše lase, se motite. Da, lasje bodo rasli, vendar se ne bodo obnavljali in konice se bodo hitreje lomile, zato boste morali vse, kar niste redno odstrigli, odstriči vse naenkrat. Če ste svoje lase prenehali oblikovati z visokotemperaturnimi aparati, lahko premor med dvema striženjema povečate - na 12 mesecev, če pa še naprej uporabljate likalnike in kodralnnike, morate svoje lase striči vsak mesec, da zrastejo bolj zdravi in ​​daljši.

2. Ne oblikujte pričeske z visokimi temperaturami

To je prvi in ​​najpomembnejši nasvet. Izpostavljanje las visokim temperaturam z likalniki in kodralniki bo povzročilo suhost, razpokanje konic in lomljenje. Zato poiščite znamke, katerih inovativna tehnologija naprave temelji na principu aerodinamičnega fenomena. Ne pozabite tudi na toplotno zaščito las v obliki različnih preparatov, ki jih nanesemo na mokre lase pred oblikovanjem, najboljši scenarij pa bi bil, da namesto stiliziranja uporabite stare metode, kot so navijalke in kite.

3. Prekinite navado vezanja las v čop in kito

Res je, to je morda najtežji korak. Zbiranje las v visok čop ali nizko kito, ko zamujamo v službo ali pa las nismo imeli časa umiti, je ena naših najljubših rešitev (in te pričeske so lahko tako šik). Ko pa lasje ne samo, da se začnejo lomiti, ampak tudi izpadajo, je resen alarm za prekinitev te navade. Če las ne morete imeti spuščenih, jih ne zategnite preveč in izberite svilene trakove in elastike.

4. Uporabite tretmaje za obnovitev las

Skrivnost dolgih las so močni lasje. Če so vaši lasje poškodovani in šibki, se bodo lažje lomili, kar je najpogostejša težava, ko lasje ne morejo doseči določene dolžine. Tretmaji za obnovo las lahko naredijo veliko razliko in pomagajo ohraniti vaše lase močne. Začnite s kakovostnim šamponom, balzamom in masko, nato pa si privoščite profesionalne tretmaje las, ki jih bodo poživili od korenin do konic. Rezultati bodo vidni takoj.

5. Ne preskočite pilinga lasišča

Na piling obraza zagotovo ne pozabite, kaj pa piling lasišča? Zdravi lasje se začnejo z zdravim lasiščem in če se okolje, v katerem rastejo vaši lasje, ni sposobno boriti, ne morete pričakovati produktivnosti lasnih mešičkov, ki krepijo lase in povzročajo hitrejšo rast. Enkrat na teden dodajte piling za lasišče, pred šamponiranjem.

Fotografije: Zara

Preberite še: Amal Clooney čudovita v minimalistični kratki obleki s tem nenavadnim detajlom

Priporočamo tudi: Angelina Jolie po ločitvi na rdečo preprogo stopa v novem spremstvu

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan