To so 4 napake, ki jih ženske počnemo s svojimi lasmi

Priznajmo si, nobena od nas ni popolna. Vendar to ne opravičuje napak, s katerimi lahko najpogosteje uničimo svojo krono lepote. Kar vaši lasje sigurno so! 

Promocijsko sporočilo, 18. 11. 2021
To so 4 napake, ki jih ženske počnemo s svojimi lasmi - Foto: Promocijsko gradivo
Ugotovite, ali tudi vi delate te nepravilnosti in temu naredite STOP - še danes!

Ni vam treba biti specialist za lase, da bi lahko svojo grivo nekoliko bolje negovali. Najpogostejše napake, povezane z lasmi, naredimo sami doma. Poškodba las je proces, ki ga lahko preprečimo, pozorni morate biti le na nekaj malenkosti.

Nepravilno umivanje las

Se vam zdi, da so vaši lasje brez življenja tudi po izdatni negi s šamponom, balzamom ali celo po dodani prehrani od znotraj s pomočjo vitaminov? V tem primeru je lahko neustrezno izbrana tehnika umivanja las, ki jih oslabi. Umivanje las ne sme biti le mehanski ritual. Bodite pozorni na naslednje malenkosti:

  • Las ne umivajte prepogosto, saj jih s tem lahko nenamerno preobremenjujete
  • Umivajte jih vsake 3 dni - tako lasje dobijo čas za regeneracijo in se na njih ustvari naravni filter
  • Za lase uporabljate samo mlačno vodo - vroča prha lasem namreč odvzame lesk, oslabi tudi korenine in poveča lomljivost las

Stajling "umazanih" las

Kakšni so "umazani" lasje, če jih naj ne bi prepogosto umivali? S tem izrazom mislimo na lase polne izdelkov. Če je lasni mešiček zamašen in je zamašena celotna površina las (na primer z lakom za lase, suhim šamponom ali gelom), toplotno oblikovanje ne pride v poštev. Ti izdelki vsebujejo sestavine, ki niso primerni za uporabo s kodralnikom ali likalnikom. Tu pride na vrsto uporaba sredstev za zaščito pred toplotno obdelavo, v veliko pomoč pa so tudi vitamini, ki lasem dodajo moč od znotraj.

Majhen bonus za svežino las je tudi to, če svoj izdelek za oblikovanje las pred vsako uporabo očistite in odstranite ostanke produktov od zadnje uporabe.

Mehanski uničevalci

Vsaka od nas si želi imeti sijoče, goste in zdrave lase. A poleg tega si želimo, da so naši lasje vedno urejeni, k čemur pripomorejo različni stilski »pripomočki«.

Tudi elastike predstavljajo veliko nevarnost za lepe in dolge lase. Če hrepenite po kroni lepote, ki se ne bo lomila in bo ostala nepoškodovana v kitki, poskrbite za pravo izbiro elastike. Za nas je izbira jasna. Svila! Njena 100% naravna vlakna vsebujejo aminokisline, ki zacelijo vaše lase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bloom Hair SI (@bloomhairsi)

Nezadostna prehrana las

Ali menite, da svojemu telesu zagotavljate vse, kar potrebuje? Se dovolj gibate? Se zdravo prehranjujete? Pa tudi, ali v svojo prehrano dodajate tudi dovolj snovi, ki so posebej dragocene za vaše lase? Predvsem cink, magnezij in nepogrešljiv biotin.

V majhnih količinah ga najdemo v številnih živilih (kot so jagode, mandlji, goveja jetrca ali grah), a da bi ga lasem dodali dovolj, bi jih morali zaužiti v ogromnih količinah. Problem pomanjkanja hranil v laseh rešuje Bloom Hair. Njegova sestava je združena tako, da vsebuje dnevni odmerek vitaminov in mineralov – v kombinaciji, ki je nujna za sijoče, zdrave, hitro rastoče lase brez izpadanja. Bloom Hair vitamine je vzljubilo tudi veliko znanih Slovenk, ki si vsakodnevne nege las brez vitaminov Bloom Hair ne morejo več predstavljati.

Celotno ponudbo Bloom Hair izdelkov poiščite na www.bloomhair.si.

Najbolj brano