Zmanjšajte izpadanje las s samo eno naravno sestavino: uporablja se že stoletja in ima čaroben učinek

Vsi smo se že soočili s prekomernim izpadanjem las, razlogov za to je ogromno.

Zmanjšajte izpadanje las s samo eno naravno sestavino: uporablja se že stoletja in ima čaroben učinek - Foto: Instagram

Kje sploh začeti? Izpadanje las jeseni, pa potem spomladi in ob prekomernem stresu, pa nepravilni prehrani, vse to in še kaj... Lasje so naš pomemben atribut, zato vsi hrepenimo po bujnih in gostih laseh, mi pa smo našli čisto naravno sestavino, s katero lahko učinek zdravih, gostih las tudi zares dosežemo.

Naše prve asociacije na čebulo morda niso najboljše, kaj šele najbolj mikavne in dišeče, a ta zelenjava ima čaroben učinek na področju lepote. Profesionalni frizerji jo navajajo kot živilo številka ena v boju proti izpadanju las, zato ne preseneča, da je na našem trgu toliko šamponov s to sestavino.

Ste presenečeni? Za vas smo pripravili še nekaj zanimivih dejstev, s katerimi si lahko pomagate.

Ne spreglejte: 

1. Zakaj je čebula dobra za naše lase?

Čebula ima v sebi visoko vsebnost žvepla. Poleg tega, da daje čebuli edinstven vonj, je žveplo točno tisto, kar potrebujejo vaši lasje, da ostanejo močni, sijoči in lepi. Razmislite o tem takole: naši lasje so večinoma sestavljeni iz beljakovin, bogatih z žveplom, ki jih vsi poznamo kot keratin. Torej, ko uporabljate čebulni šampon za lase, lasem ponudite dodatno količino žvepla, ki krepijo njihovo korenino. Na ta način lasje lahko rastejo, korenina ostane močna in se ne lomi, naši lasje pa so videti bujni, kot bi ravno stopili iz modne piste. 

2. Kakšne so pravzaprav prednosti čebule za naše lase?

Zdaj, ko smo ugotovili, zakaj je ta naključna zelenjava dobra za naše lase, si pobližje poglejmo vse njene čudežne in naravne učinkovine. Ste vedeli, da je čebula praktično rešitev za vse tegobe, ki jih imate s svojimi lasmi. Torej, kako deluje?!

  • Preprečuje izpadanje las: vaši lasje potrebujejo žveplo, da ostanejo močni, da korenina ostane zdrava, na ta način pa se lahko prepreči lomljenje las. Kot smo ugotovili, je ta čudovita jušna zelenjava bogata z žveplom in pomaga krepiti korenine naših las in preprečuje njihovo izpadanje.
  • Preprečuje prezgodnje izpadanje las: zahvaljujoč obilici antioksidantov, imenovanih katalaza, lahko čebulo uporabite za upočasnitev in preprečevanje prezgodnjega izpadanja las.
  • Preprečuje okužbe lasišča in prhljaja: čebula ima antibakterijske, protimikrobne in protiglivične lastnosti, kar pomaga preprečevati okužbe lasišča, tako da ohranja lasišče zdravo. Zaradi teh lastnosti pomaga tudi pri preprečevanju prhljaja.

Zdaj nam je že jasno, da komaj čakate, da poskusite to čudežno sestavino tudi na svojih laseh, vendar odprto ostaja še glavno vprašanje, in sicer, kako pravzaprav čebulo spravimo na svoje lase? Strokovnjaki na tem mestu svetujejo, da čebulo olupite, narežete in pretlačite s paličnim mešalnikom, da čebula izloči svoje sokove in dobite zmes, ki jo lahko nanesete na svoje lasišče. Pustite, da sok čebule stoji na lasišču vsaj eno uro, nato pa čebulo sperite z blagim šamponom.

Če se želite izogniti vsem tem čebulnim procesom in izbrati lažjo možnost,  poiščite ustrezen šampon s sestavino naravnega čebulnega olja in pazite, nujno naj bo brez sulfatov.

Fotografije: Instagram/@emilydidonato

Preberite še: Sarah Jessica Parker in njenih najboljših 6 stilskih lekcij za jesen in zimo

Priporočamo tudi: Jessica Alba ima novo drzno pričesko v najbolj priljubljeni dolžini tega leta

Najbolj brano