Frizer razkriva, kako oblikujemo najbolj opevano pričesko prihajajoče sezone

Frizer Mare Filipič piše o najbolj opevani pričeski za pomlad in poletje 2012, ki jo je pričaral na modni reviji Chloé.

Frizer razkriva, kako oblikujemo najbolj opevano pričesko prihajajoče sezone

»Nekaj – ampak ne veliko! Ne nič – nekaj!« sta stavka, ki ju je izrekel stilist trendne hiše Chloé, ko je želel opisati, kako naj bodo videti lasje manekenk, ki se bodo sprehodile po modni brvi in predstavile oblačila omenjene hiše za pomlad in poletje 2012. Za frizerja to pomeni, naj ne gre za specifično tehniko, temveč naj bo to mešanica najboljših tehnik, dokler se ne 'ustvari' vizualno preprostih, a zanimivih las, ki delujejo mladostno, razgibano, gibljivo in so všeč trendno ozaveščenemu občinstvu.

Lasje v slogu Chloé zmeraj slovijo po tem, da so mladostni in sveži, všečni mladim in tistim, ki si želijo ostati mladi. Čeprav je pričeska preprosta, je pomembno, da je grafično zanimiva, z naravnim volumnom in lepim leskom; prav zato zanjo uporabimo najnovejšo tehnologijo izdelkov in najboljša orodja za lase.

Lase umijemo z izredno lahkim šamponom Seaweed, Bumble and bumble, ter jih razčešemo in negujemo z regeneratorjem Seaweed; oba vsebujeta izvlečke zelenih morskih alg za boljšo voljnost in prožnost. Na še mokre lase nanesemo zeliščni eliksir Prep iste znamke, ki pomaga lasem zadrževati vlago in elastičnost. Lase nato posušimo z okroglo krtačo iz naravnih ščetin, s katero zapremo lasno kutikulo, da se svetloba od lasu lepo odbija. Še tople ovijemo okrog treh prstov in jih pripnemo s ščipalko za lase, da se ohladijo. Uporabimo oblaček suhega, lahkega laka za lase Classic Hairspray, Bumble and bumble, in lase z dušilnikom na sušilniku za lase posušimo. Ohlajene z ravno krtačo z naravnimi ščetinami še nekajkrat mehko razčešemo.

Pripravil Mare Filipič,
fotografije imaxtree in promocijsko gradivo

Najbolj brano