SOS olivna nega

Lasje so na soncu še posebno občutljivi, zato jih razvajajte z olivno masažo, privoščite pa jim tudi olivno masko.

SOS olivna nega - Foto: Fotografija Shutterstock

Če lahko masažo privoščite svojemu telesu, zakaj je ne bi tudi lasišču. Blagodejni učinki se bodo še dolgo časa odražali na vaših laseh, ki jih bodo ob dodatni olivni negi vsi naravnost občudovali.

Kdaj ukrepati?

Če imate suhe lase, ki so izgubili sijaj, jih težko razčešete in imate občutek, da se lomijo bolj kot sicer, si privoščite enostavno masažo lasišča, ki bo izboljšala prekrvitev in s tem ugodno vplivala tudi na prehranjevalni proces lasnih korenin, zaradi česar bodo čez čas lasje postali bolj močni, bolj sijoči in tudi ukročeni.

Kako masirati?

Konice prstov pomočite v olivno olje in blazinice prstov rahlo pritisnite ob lasišče. Začnite izvajati nežne krožne gibe in se s prsti ‘sprehodite’ po celotnem lasišču . . dobro zmasirajte predel senc in zgornjega dela vratu.

Kako negovati?

Enkrat tedensko lasišču privoščite olivno masko. Majhno skodelico olivnega olja pogrejte in ga s prsti počasi vrtite v lasišče in na lase. Oljna maska naj deluje čez noč. Zjutraj odvečno olje, ki ga lasje in koža lasišča niso vsrkali, operite s šamponom.

Bonus nega: Ko boste prste namakali v toplo olivno olje, boste opazili spremembe tudi na nohtih, slednji bodo postali močnejši in lepši.

Najbolj brano