Skrb za telo: Adriana Lima

Brazilska manekenka Adriana Lima že od leta 2000 nastopa v vlogi angelčka prestižne znamke spodnjega perila Victoria’s Secret, njihove manekenke pa so poznane po oblinah in brezhibni postavi. Osemindvajsetletna lepotica se je po porodu hčerke Valentine lotila stroge diete in se že deset mesecev pozneje po modni brvi sprehodila v majhnem bikiniju, v katerem je znova pokazala vse čare.

Skrb za telo: Adriana Lima


Manekenka se je odločila za dieto, pri kateri je v ospredju hrana z visoko vsebnostjo proteinov in čim manjšo količino ogljikovih hidratov. S to metodo je 15 kilogramov, ki so se ji nabrali med nosečnostjo, izgubila v manj kot šestih mesecih. ‘’Sploh ni bilo tako težko,’’ je izkušnjo opisala temnolaska, ki se je z osebnim trenerjem vsak dan po več kot dve uri potila v fitnesu, kalorije pa je kurila med svojim najljubšim športom boksom, ki v svetu slavnih postaja vedno bolj priljubljen način rekreacije, saj naj bi zaradi visokoenergetske intenzivnosti omogočal hiter in učinkovit način oblikovanja telesa.

Ker je rojena v Braziliji, temperament najraje izrazi skozi salso, njena kardiovadba pa vsebuje vse druge športe na prostem, najbolj uživa v teku in odbojki na plaži, česar se loti vsaj štirikrat tedensko. Adriana priznava, da je lahko, preden je zanosila, pojedla karkoli, pa se ni nikoli poznalo na teži - najtežje se upre čokoladnim sladicam.

Ker ni želela biti ujetnik diet, je namesto tega, da bi se odrekla najljubšim razvadam, raje zmanjšala porcije. Tako lahko svobodno sestav­lja jedilnik, le da je pozorna, koliko hrane se znajde krožniku. To ji ustreza tudi zato, ker obožuje brazilsko kulinariko, ki vsebuje veliko zelenjave in sadja.

Po porodu je začela strogo tritedensko dieto in se popolnoma odpovedala ogljikovim hidratom in maščobam, skrivnost njenega uspeha pa je tudi v prečiščevalni kuri. Po predpisih strokovnjaka je bila dva tedna na tekoči dieti, ki ji je sledil mesec dni uživanja proteinov, nato pa znova dva tedna tekočine.

Čeprav je hitro dosegla predporodno težo, pa Adriana še naprej ostaja zvesta zdravemu načinu prehrane in vzdrževanju idealne linije. Večina žensk je prepričanih, da manekenke nimajo skrbi glede videza, a Brazilka priznava, da tudi sama ni imuna proti celulitu.

Prav zato priporoča, da zaužijemo čim več vode in organsko pridelane hrane, saj vpliva na dobro počutje, posledično pa tudi na videz.

Anja Kontrec & Meta Kač (Story)
Fotografija RedDot

Najbolj brano