Nasvet strokovnjaka - lepi in negovani nohti

O lepih in negovanih nohtih smo se pogovarjali s strokovnjakinjo Slavico Bizjan, preizkusili pa smo tudi lakiranje z gel lakom, ki je trenutno eden od najbolj zaželenih postopkov za videz lepo urejenih nohtov.

Nasvet strokovnjaka - lepi in negovani nohti

1. Zakaj se nohti slojijo, pokajo in lupijo?

Navedene poškodbe nohtov so ponavadi posledica uporabe nohtov pri delu, nepravilno piljenje in oblikovanje ter prepogosto odstranjevanje laka z odstranjevalci.

2. Pravilno piljenje

Če smo se naučili piliti nohte le v eno smer (razen če uporabljamo stekleno in mineralno pilo), se je treba naučiti tudi, da je kot, pod katerim pilimo nohte, vedno pravokoten. V nasprotju plasti niso enako dolge in noht se lahko začne luščiti.

3. Odstranjevalci za lak na nohtih

Odstranjevalci za lak na nohtih so topila, to je dejstvo. Nekateri so do nohtne plošče bolj prijazni, drugi manj, a v osnovi so to topila. Po odstranjevanju laka z nohtov te vedno sperite pod tekočo vodo in jih čez noč namažite z negovalnimi olji. Z lakom jih polakirajte šele prihodnji dan, ko se negovalne sestavine dobro vpijejo v noht.

4. Novost: gel laki

Gel GELeration Jessica je gel v steklenički. Nanaša se kot lak, a je obstojen kot gel. Omogoča najnaprednejšo manikiro in pedikuro ter najdaljšo možno obstojnost barve. Izdelek je odličen za aktivne ženske. Gel se ne kruši, ne odstopa, se ne razmaže, ne bledi in je obstojen od tri do štiri tedne.

5. Olja za nohte

Izberite olja, ki so namenjena negovanju nohtov. Več kot odlično bi bilo tudi olivno olje, a so žal njegove molekule prevelike, da bi lahko vstopile v nohtno ploščo. Priporočam Phenomen Oil, Jessica, ki je res izjemen.

6. Ste tudi članica združenja za medicinsko nego stopal v Nemčiji, zato še večno vprašanje: trda koža na stopalih.

Do trde kože na stopalih ponavadi pride zaradi porušenega ravnovesja. Ker je pritisk na določenih točkah na stopalih povečan (bodisi zaradi neprimerne obutve, npr. visokih pet, slabe drže), telo s proizvodnjo še več kože (trde kože) ta del zaščiti. To trdo kožo potem večkrat premočno porežemo (vzrok za nastanek hiperkeratoze) in znajdemo se v začaranem krogu. Menim, da je najprej treba ugotoviti vzrok za nastanek trde kože, enkrat mesečno svetujem obisk dobrega pedikerja, enkrat tedensko pa odvečno kožo odstranite z navadnim plovcem.

PREIZKUŠAMO
Gel GELeration Jessica na nohtih stopal.


Ker sem želela, da moji rdeči nohti na stopalih tokrat na peščeni plaži ostanejo rdeči več kot pol dneva, sem si omislila lakiranje z gel lakom. Za pomoč sem prosila gospo Slavico, ki se na gel 'lakiranje' res spozna. Nohte najprej zelo nežno pogladi s pilo in odstrani odvečno obnohtno kožo. Sledi nanos podlaka PREP, ki noht izsuši, uravnovesi njegovo pH-vrednost in s tem omogoča večjo oprijemljivost osnovnega gela START. Nohte nato za nekaj sekund postavim pod posebno lučko (LED- ali UV-lučka). Ko so suhi, nanje nanese barvasti START gel (v kolekciji je 26 najbolj prodajanih barv iz palete Jessica). Odločim se za klasično rdečo. Nohte spet postavim pod lučko. Sledi še zaključni gel FINISH, ki ustvari gladko površino in visok sijaj. Še nekaj sekund pod lučko in moji nohti so nared. Preživeli so plažo, odprte sandale, drsanje ob parket. Čeprav nohti na stopalih rastejo precej počasneje, že zdaj lahko rečem, da so ti po štirih tednih še vedno popolni.

Petra Windschnurer
fotografija Imaxtree

Najbolj brano