Lepotni trendi jesen-zima

Letošnjo jesen in zimo bo zaznamovalo drzno ličenje. Kot kaže, tudi trendi ličenja niso ubežali vplivu osemdesetih.

Si upate?

Lepotni trendi jesen-zima

Ličenje brez pravil

Gucci je letos podal dober primer kako lahko letošnjo jesen in zimo pri ličenju pozabimo na pravila, ki smo se jih do sedaj držali. Nič več nam ni treba paziti, da poudarimo le oči ali usta, ne pa oboje.

 • UPAJTE SI

  - Na veke nanesite temne senčke in/ali na lica temno rdečilo in na ustnice temno šminko.

Senčenje ličk

Poudarjena lica so izredno modna. Najboljše je, da uporabite rdečilo za lica v prahu, saj se ga veliko lažje nanaša, kot kremastega. Rdečilo nanesite na ličnico od lic pa vse do lasišča, kjer temeljito zabrišite meje. Za drznejši videz, ga lahko nekaj nanesete tudi v udrtino pod ličnico.

Poudarjene oči

Letos se vse vrti okoli oči, ki so ekstremno poudarjene. Ne zadostuje le nekaj črtala in en nanos maskare. Gre za intenziven videz s črtalom za oči, razmazanim senčilom (črnim ali temno sivim) na vekah vse do obrvi in seveda pod očmi.

Ob zunanjem kotičku pa se senčilo nadaljuje daleč proti lasišču. Temno senčilo popestrite s kančkom barvnega, na primer modrega, vijoličnega ali celo rdečega, ki ga nanesete v pregib na veki. Zgrešili ne boste tudi s kovinskimi odtenki.

Izrazite trepalnice

Tako kot vsi ostali deli obraza, so tudi poudarjene in zavihane trepalnice letos zelo moderne. Ne pozabite nanesti maskaro na spodnje trepalnice.

 • UPAJTE SI

  - Kar hrabro uporabite umetne trepalnice, tako kot sta to storila letos Gaspard Yurkievich in Dior.

Rdečilo za ustnice

Letos ponovno nikakor ne morete zgrešiti z rdečo ali vijola šminko, v kateremkoli odtenku in intenziteti. Šminko lahko nanesite s prstom in jo nežno vtapkajte na ustnice. Tako boste dosegle moderen videz.

 • UPAJTE SI

  - Kombinirajte dve barvi, morda rožnato in rdečo? Eno na spodnjo, drugo na zgornjo ustnico. Svetujemo vam le, da temnejši odtenek uporabite na spodnji ustnici!

  - Vivienne Westwood je na obudila trend temno občrtanih ustnic v kombinaciji s črnim/sivim in kovinsko modrim senčilom.

Močnejše obrvi

Spet so modne močnejše obrvi, zato si jih ne populite preveč. Pomembno je, da so lepo definirane, zato jih oblikujte s senčilom za obrvi, ki je za odtenek temnejši kot je barva vaših las.

Popolna polt

Svetla polt je zamenjala zagorelo, tako da lahko prenehate uporabljati bronzer. Za nežno in gladko polt uporabite tekoči puder in ga razmažite s prsti, saj se bo tako lepše zlil s kožo.

Sivo senčilo za oči

Siva barva je barva letošnje jeseni in zime. Zato ni čudno, da je tudi siva senčka trenutno zelo priljubljen lepotni pripomoček. Granitna in grafitno siva sta videti na vekah veliko boljše kot navadna črna, ki smo je že navajeni. Zaključite s črtalom in senčila ne pozabite dobro zabrisati.

Najbolj brano