Kako poskrbeti, da bo vaš nasmeh zasijal? 3 najboljše barve šmink za ustvarjanje vtisa bolj belih zob

12. 6. 2024
To so šminke, ki jih morate uporabljati, če si želite bleščečega nasmeha. (foto: Profimedia)
Profimedia

Ker odtenek šminke neposredno vpliva na barvo in sijaj vaših zob, vam ponujamo kratek vodič, kako poskrbeti, da bo vaš nasmeh zasijal.

Izbira pravega odtenka šminke je prav tako pomembna kot izbira prave podlage, da se popolnoma ujema z vašo kožo in zobmi. Šminka je lahko najboljši zaveznik za zdrav sijaj in popoln nasmeh: dobro izbrana ne le poudari usta, ampak lahko ustvari tudi iluzijo bolj bele sklenine. Osnovno pravilo? Izogibajte se oranžnim, rjavim in koralnim odtenkom ter podtonom, ki okrepijo rumene poudarke. Prav tako izpustite 'nude' odtenke (od bež do rjave barve), ki običajno matirajo zobe. Namesto tega izberite hladne modre odtenke, ki naravno belijo zobe, kot so šminke spodaj.

Ne spreglejte:

3 odtenki šminke za ustnice, ki ustvarijo iluzijo bolj belih zob:

Rdeča z modrimi podtoni

Rdeča šminka, ki je par excellence par Parisian, je lahko vaš najboljši zaveznik za izboljšanje nasmeha. Izberite takšno z modrikastimi podtoni, saj je modra barva na barvnem kolesu nasprotna rumeni: granat, karmin ali jagodno rdeča so idealni odtenki. Po drugi strani se izogibajte rdečim s toplimi podtoni, ki okrepijo rumene odtenke sklenine.

Bledo rožnata barva

Tako kot rdeča z modrimi podtoni tudi svetlo rožnata daje iluzijo bolj belih zob zaradi hladnih podtonov in daje obrazu mehak videz. Za brezhiben nasmeh je najprimernejša sladkorno rožnata, po možnosti matirana.

Barva slive ali vina

Slivova, temen odtenek vijolične (ki je na barvnem kolesu nasproti rumene), je skrivnostna in še posebej sodobna barva, idealna za posvetlitev zob in eleganten preobrat lepotnega videza. Še posebej je čudovita na temni ali zagoreli koži, poleg tega pa je popolna barva za sončne dni.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Mnogi ji zavidajo, a ona v svojem telesu ni srečna: Sarah Jessica Parker razkrila, kaj si misli o svojem videzu

Priporočamo tudi: 5 najboljših rastlin za spalnico: Prečistijo zrak in v prostor vnesejo dozo tropskega vzdušja

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan