Čista in brezhibna koža po vzoru Skandinavk: 4 lepotne skrivnosti, ki vključujejo manj izdelkov in več naravne nege

Skandinavska regija je znana po čudovitih pokrajinah, bogati kulturi in brezhibni koži. Če želite doseči popolno polt, berite naprej in izvedeli boste vse, kar morate vedeti o skandinavskih lepotnih standardih.

Čista in brezhibna koža po vzoru Skandinavk: 4 lepotne skrivnosti, ki vključujejo manj izdelkov in več naravne nege - Foto: Profimedia

Kopenhagen je v zadnjih letih postal eno glavnih evropskih modnih središč, poleg modnega stila pa Skandinavke pozornost pritegnejo tudi s pristnim pristopom k negi. Minimum ličil, čista in negovana koža, predvsem pa naraven in zdrav videz so besede, s katerimi bi opisali njihove lepotne videze in rutine.

Skandinavke imajo čudovito kožo, a ne zaradi ostrega vremena in prehrane, saj znajo skrbeti za to, kar imajo, in se zaščititi pred vplivi okolja. Če se vam zdi, da gledate skandinavske modele in se sprašujete "kako?", se ne sprašujte več, saj lahko njihove skrivnosti za nego kože preprosto posnemate!

Ne spreglejte:

V nadaljevanju razčlenjujemo elemente skandinavske lepote, ki jih lahko ponovite v svoji kopalnici. Ali pa to uporabite kot izgovor za nakup letalske vozovnice v tujini. Karkoli vam ustreza.

1. Pomirjevalni tretmaji

Na Danskem so v ospredju pomirjujoči lepotni tretmaji. Prva je nega oči s kamilico, druga pa nega celega obraza s paro sivke. Poskusite jih lahko doma: čajne vrečke za minuto ali dve namočite v hladno vodo, jih položite na predel okoli oči za približno 10 do 15 minut, preden začnete z rutino nege kože.

2. Sestavine lokalnega izvora

Tudi če ste odraščali daleč od danske vasi, postulati trajnosti in pristnosti narekujejo izbiro izdelkov s sestavinami lokalnega izvora. Njihova regija je polna naravnih virov, zato bodite pozorni na ekološka živila: sončnice, gobe, med, lan ...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VH. (@vivianhoorn)

3. Izboljšanje cirkulacije

V lepotni rutini Skandinavk je običajno glavni cilj izboljšati cirkulacijo za izboljšanje splošnega zdravja kože. To dosežete tako, da pred pilingom obraz rahlo zmasirate z mandljevim oljem, da bo koža bolj sijoča. Gibi naj bodo čvrsti in krožni, navzgor in navzven.

4. Hygge

Skandinavke prisegajo na hygge filozofijo, ki temelji na tem, da je vse v tem, da ustvariš prijetno vzdušje zase. Poseben čas namenjajo wellnessu, osvežitvi duše in telesa, najljubše dejavnosti pa jim predstavljajo kopanje v ledu, savnanje in kolesarjenje. Hygge se nanaša tudi na minimalistično uporabo kozmetičnih izdelkov, tako da je samooskrba užitek, ne pa opravka.

5. Minimalizem je ključnega pomena

Skandinavci se namesto k polnim policam serumov za enkratno uporabo nagibajo k izdelkom, ki jim bodo dali največji učinek z najmanj koraki. Za Skandinavce je učinkovitost ključnega pomena, zato imamo raje izdelke, ki so enostavni za uporabo in imajo več prednosti. V Skandinaviji se vreme hitro spreminja, zato je vlaženje las in kože najpomembnejše. Učinkovit serum je nujno potreben za intenzivno vlaženje kože.

Kako se ženske v Skandinaviji soočajo s staranjem?

Pri tem obstaja jasen trend - večina skandinavskih žensk se s staranjem sooča kot z naravnim delom življenja. Po mojih opažanjih se osredotočajo na to, kako obvladovati proces staranja z zdravim in uravnoteženim življenjem, ne da bi se zatekale k skrajnim ukrepom. Verjetno tudi zato so skandinavske ženske naravnega in svežega videza.

Kateri so najbolj priljubljeni postopki?

V Skandinaviji se trenutno opaža veliko različnih postopkov, od močnih invazivnih posegov, kot so laserji CO2, do blagih posegov za obraz. Vendar pa se tudi pri teh trendih zaznava premik, saj se ženske vse bolj zavedajo stranskih učinkov, ki jih imajo invazivni posegi, in dejstva, da lahko močni pilingi dejansko pospešijo proces staranja. Skandinavke so odkrile, da ti izdelki resnično lahko spodbudijo kožo in zagotovijo odlične rezultate brez poškodb in stranskih učinkov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kralj Charles mora princu Williamu plačati 700.000 funtov najemnine, da lahko obdrži svoj dom Highgrove

Priporočamo tudi: Meghan Markle in princa Harrya v Hollywoodu ignorirajo "eno rdečo preprogo za drugo"

Najbolj brano