Če imate redke lase, v šampon dodajte ti dve sestavini: to je trik, s katerim lasje hitreje rastejo in manj izpadajo

29. 8. 2022
Če imate redke lase, v šampon dodajte ti dve sestavini: to je trik, s katerim lasje hitreje rastejo in manj izpadajo (foto: Profimedia)
Profimedia

Če iščete naraven način za hitrejšo rast, goste lase in volumen, dodajte ti 2 sestavini v šampon.

Verjetno ni debate o tem, ali želite, da vam lasje hitro rastejo ali ne. Odgovor je vedno pritrdilen. Čeprav so zdravi, gosti in bujni lasje vedno zaželeni, tega pogosto ni mogoče doseči zaradi dejavnikov, kot so onesnaženost, naporen življenjski slog ali preprosto letni čas – pomlad in jesen, ko lasje izpadajo bolj kot kdajkoli prej. Zato naši lasje potrebujejo veliko pozornosti, vso nego pa lahko zagotovite s preprostim korakom, kot je redno umivanje las s šamponom, ki vsebuje ti 2 naravni sestavini.

To sta eterična olja rožmarina in mandarine, ki ju najdemo v parfumerijah, trgovinah z zdravo hrano ali specializiranih trgovinah z eteričnimi olji. Pomembno je povprašati prodajalca za dermalno olje. V 700 ml šampona dodajte 5 kapljic vsakega eteričnega olja in stekleničko dobro pretresite. Umijte si lase na običajen način.

Prepričajte se, da zaradi teh sestavin vaši lasje po pranju ne bodo mastni ali umazani. Koncentracija olja je zelo nizka, vsebnost maščob pa bistveno nižja od običajnega ricinusovega ali repinega olja, ki se najpogosteje uporablja za nego las. Po enem mesecu bi morali opaziti spremembe na laseh.

Za popoln učinek si po umivanju nanesite masko, ki jo običajno uporabljate, in si ne krtačite las, dokler niso suhi, da se konice ne zlomijo. Nežno jih osušite z brisačo brez drgnjenja in mečkanja, nato pa posušite s sušilcem za lase.

Ne spreglejte:

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 najlepših hlač iz H&M-ja, ki jih potrebujete za letošnjo pomlad

Priporočamo tudi: Maske za lase si zagotovo ne nanašate pravilno: To je edini način, ki prinese rezultate

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave