Maske za lase si zagotovo ne nanašate pravilno: To je edini način, ki prinese rezultate

Ste se že kdaj vprašali ali veste, kako pravilno nanesti masko na lase, da bo ta resnično nahranila vaše lase? Frizerji trdijo, da mnogi svojo hranilno masko nanašamo napačno. Preberite, kaj počnete narobe in tokrat resnično poskrbite za svoje lase. 

Lepota, 2. 3. 2022
Maske za lase si zagotovo ne nanašate pravilno: To je edini način, ki prinese rezultate - Foto: Instagram

Tudi vi že vrsto let nanašate bogate maske na svoje lase, vse do sedaj pa še niste opazili večje spremembe na izgledu ali strukturi vaših las? V podobni situaciji smo se verjetno znašli že prav vsi, vsi bi radi poskrbeli za svoje lase,  jih zaščitili in nahranili, zato pa kupujemo bogate maske, ki na svoji embalaži obljubljajo pravi preporod las, na lastni koži ali laseh pa ga vse do zdaj še nismo doživeli. Ste pomislili, da morda sami počnete nekaj narobe?

Maske za lase so pravi rudnik zlata. Lahko zagotovijo hidracijo, ki jo potrebujejo naši lasje, jih nahranijo, okrepijo, zaščitijo pred poškodbami barve, UV žarki in vsemi ostalimi onesnaževalci okolja. Vendar pa je treba upoštevati nekaj zlatih pravil, da svojim lasem resnično privoščimo maksimum, pravijo strokovnjaki. Če masko nanesete neposredno na popolnoma mokre lase, ne dosežete vseh prednosti in rezultatov, ki bi sicer s pravilnim nanosom jih. Strokovnjaki celo trdijo, da izdelek ne more pravilno prodreti, če je vlakno že nasičeno z vodo.

Preberite še: Če želite pospešiti rast las in jih narediti gostejše, jih po umivanju spirajte s tem

Katere pričeske najbolj pristajajo ženskam nad 40 let in katerih se morate izogniti: Frizerji so z nami delili 2 ključna nasveta

Rešitev? Pravzaprav obstajata kar dve. Hitro sušenje s kopalno brisačo lahko odstrani odvečno vodo in dela čudeže. Če so lasje preveč mokri, maska ​​ne more delovati in iz nje ne boste dobili toliko vlage. Toda, če jih z brisačo pred tem rahlo osušite, lahko popolnoma spremenite končni rezultat. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Biolage (@biolage)

In še drugi način nanosa maske, ki prav tako obljublja rezultate, je nanos na popolnoma suhe lase. Masko lahko na lase nanesete vsaj dve uri pred samim umivanjem las, torej pred šamponiranjem. Lase zavijte v brisačo in pustite masko delovati vsaj nekaj ur. Ker boste masko nanesli na suhe lase, bodo lasje tako v sebi lahko zadržali več hranilnih snovi, ki pa ne bodo ostale samo na povrhnjici, temveč bodo v las prodrle tudi od znotraj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Kako dobro razporediti masko za lase?

Če smo se sedaj naučili, kdaj je najbolj optimalen čas za nanos maske, se moramo posvetiti tudi samemu načinu nanosa, ki je po mnenju strokovnjakov tudi izredno pomemben. Odločilen je sam način nanašanja maske na lase. Z drsenjem po laseh od dolžine do konic boste dosegli boljši rezultat. Posebna nega las bo seveda vplivala na rast, pa tudi na rezultat sušenjem saj je kakovost sušenja neposredno povezana z zdravjem las, pojasnjujejo strokovnjaki. In še profesionalni nasvet strokovnjakov?  Ne bojte se uporabljati vlažilnih in krepilnih izdelkov, bogatih mask in primernih olj, s katerimi boste dosegli videz, ki bo zagotovo spominjal na videz vreden zvezdnic na rdeči preprogi.

Fotografije: Instagram/@dreamboxbeauty

Preberite še: 5-dnevna razstrupljevalna dieta po receptu Gwyneth Paltrow: Pospešuje metabolizem in zagotavlja mladosten videz

Priporočamo tudi: Pradina kolekcija za jesen in zimo 2022 ženski ponovno vrača moč. Oglejte si izjemno kolekcijo

Najbolj brano