Pradina kolekcija za jesen in zimo 2022 ženski ponovno vrača moč. Oglejte si izjemno kolekcijo

Ženske, smo pripravljene spet prevzeti glavno vlogo in moč, ki pride z njo? Ko boste videle še kolekcijo, ki jo je prav za ta namen predstavila Prada, ne boste oklevale. Oglejte si jo v fotogaleriji.

Slika 1/18

V fotogaleriji si oglejte vse najlepše kreacije.

Profimedia

Rebrasti puloverji in mini obleke iz tafte z vlečko iz pomladne kolekcije Miuccie Prade in Rafa Simona so v tej sezoni ulični hit - so zlahka najbolj fotografirani kosi, odkar sta oblikovalca v začetku leta 2020 združila moči. Deloma je za to kriva pandemija - pred letom dni je bilo manj srečanj, na katerih bi lahko razkazovali trofeje Prada -, predvsem pa zato, ker so nepričakovan par, ki ga je tako preprosto nositi kot prepoznavno. Skupaj to pomeni nekaj neizrekljivega.

Znamkino nadaljevanje za jesen je prilegajoča se bela majica s trikotnim logotipom spredaj in v središču, z ozkim krilom tik pod koleni, vodoravno razdeljenim v različnih kombinacijah. Pri Kaii Gerber so se združili siv flanel, zdrobljen črn saten in kovinska mreža s kristalnim prahom, druga pa so bila prosojna do pasu in so razkrivala fantovske spodnjice, ki so jih modeli nosili pod njimi.

Ti kosi so bili temelj, na katerem sta Prada in Simons pokazala preproste puloverje iz shetlandske volne in druge, ki so oživili prebojne "grde" potiske blagovne znamke iz 90. let; moške jakne z enojnim zapenjanjem in dvoredne, ki so bile na zgornjem delu rok okrašene z obroči iz umetnega krzna ali perja; ter prevelike MA1, ki so bile okrašene s pajetami. Ponovno je bil poudarek na neverjetnih kombinacijah in občutku pomembnosti, ki ga ustvarja tovrstna namernost: iz vsakdanjega narediti priložnost.

Prada in Simons sta se, kot je to že postala njuna praksa, ozrla nazaj na pretekle Pradine kolekcije. "Mislim na revolucionarne trenutke v Pradini zgodovini in tukaj jih ponavljamo," je v svoji izjavi dejal Simons. "Nikoli ne gre za neposredno poustvarjanje, ampak za odsev nečesa, kar poznate, za jezik Prade." Pomikanje po arhivu, da bi našli referenco, ni bistvo, čeprav bodo modni obsedenci tu imeli veliko dela. Bolj zanimivo je, kako ta skupaj poskrbela, da je nekaj neverjetnega - recimo plašč v ribji kosti z zelenim umetnim krznom na rokavih, ki spreminja razmerje - nenadoma videti popoln.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Letizia Ortiz je nosila čudovite ⅞ hlače, popolne za letošnjo pomlad

Priporočamo tudi: Monaška princesa še vedno okreva: Je Charlène res iznakažena zaradi lepotnih operacij in kako njeno odsotnost izkorišča Albertova bivša?

Najbolj brano