8 neverjetnih lepotnih skrivnosti Marilyn Monroe, ki jih zagotovo ne poznate: Skrivanje pred soncem in 10 ur spanja sta le dve izmed njih!

Ta mesec bi ikonična lepotica Marilyn Monroe dopolnila 96 let in ob tej priložnosti vam razkrivamo njenih 8 lepotnih skrivnosti!

Lepota, 28. 6. 2022
8 neverjetnih lepotnih skrivnosti Marilyn Monroe, ki jih zagotovo ne poznate: Skrivanje pred soncem in 10 ur spanja sta le dve izmed njih! - Foto: Profimedia

Ko gre za opredelitev večnega čara starega hollywoodskega glamurja, nobena ženska ni imela večjega vpliva kot Marilyn Monroe. Čeprav je več deset mladih igralk - Michelle Williams, Lindsay Lohan in Ana de Armas - v vlogi ikonične zvezde nosilo platinaste kodre in bele obleke, je Monroeina lepotna rutina postala legendarna, po kateri se je zgledovalo nešteto žensk, ki jih je očaral njen sveži, a vzneseni videz. Seveda je le malo ljudi osvetlilo njene lepotne filozofije in rituale tako kot Monroe sama - in raziskave so pokazale več kot le nekaj dobro premišljenih nasvetov.

Tokrat vam predstavljamo 8 najboljših skrivnosti, ki jih je Monroe razkrila z lastnimi besedami. Marilyn Monroe je bila - in še vedno je - popolna lepotica in lepotna ikona, ki je imela prav posebno nagnjenje k glamurju. 

Ne spreglejte:

Marilyn Monroe je bila slavna, še preden se je v Hollywoodu razmahnilo sončenje, in zdi se, da je poznala skrivnost, kako ohraniti kožo brez gub, še preden so se številni navdušili nad tem zdaj priljubljenim trendom. Igralka je bila navdušena nad alabastrnim videzom in se je raje izogibala soncu. Monroe je dejala. Skrivnost zdrave kože in mladostnega videza je poznala, še preden je preostali svet spoznal, kako pomembno je uporabljati kremo za sončenje in omejiti čas, ki ga preživimo na soncu. 

1. Preskočite sonce in tako kot Marilyn Monroe raje poskusite hladno kremo

"Kljub temu, da je zagorela koža Kaliforniji v modi, menim, da takšna koža ni nič bolj privlačna ... ali bolj zdrava. Osebno nasprotujem globoki zagorelosti, rada imam svojo svetlo polt in lase," je nekoč dejala ikonična lepotica. 

Za svoj značilen sijaj pred kamero je Monroe pod ličila nanesla debele plasti vazelina ali bele kreme Nivea, dermatolog Erno Laszlo pa je poskrbel, da je imela na zalogi svoj Phormula 3-9 - reparativni rastlinski balzam, posebej ustvarjen za zdravljenje njene brazgotine, in univerzalno vlažilno kremo. Elizabeth Arden Eight Hour Cream in olivno olje naj bi se prav tako nanašali na njeno kožo, ki jo je namenoma varovala pred soncem.

Pozabite na bronzerje, solarije in porjavitev v spreju, če želite dolgotrajno lepo kožo, ki se stara počasneje.

2. Skrb za lase in specifičen odtenek blond las

Monroe je svoj platinasti odtenek poimenovala "Pillow Case White". Po besedah avtorice Pamele Keogh je ekipa frizerjev, kot so Kenneth Battelle, Gladys Rasmussen in Pearl Porterfield - hollywoodska frizerka, odgovorna za svetlo blond barvo Jean Harlow - vsake tri tedne nanesla peroksid in belilo, Monroe pa naj bi pranje las zmanjšala tako, da je na korenine nanesla presejan Johnsonov otroški puder.

3. Chanel No.5 namesto oblačil

"Veste, sprašujejo me, kaj nosim v posteljo? Zato sem rekla: 'Chanel No. 5', ker je to resnica!"

Znano je, da Marilyn ni nosila oblačil v posteljo, pri čemer je navedla, da ji pižama in "grozljive spalne srajce" motijo ​​spanec. Nosila pa je pet kapljic Chanel No.5, parfuma, ki ga je tako oboževala, da ga je dodala tudi v svoje ledene kopeli.

4. Privoščite si 10 ur spanja

Po besedah Keogha je Monroe vsako noč potopila obraz v posodo z ledeno vodo in spala do deset ur v izjemno široki enoposteljni postelji, stisnjena pod težko puhasto odejo. "V nedeljo, ki je moj edini dan popolnega oddiha, si včasih vzamem dve uri, da se zbudim in si privoščim vsak trenutek zaspanosti," je povedala za revijo Pageant, ko je uživala v svojem krepčilnem vikend počitku.

5. Vaje za krepitev prsi

"Ne bi zdržala treninga, če bi se morala zaradi tega počutiti preveč disciplinirano," je o svojem pristopu k vadbi povedala Marilyn. Namesto tega je uživala v "preprosti rutini za krepitev prsnega koša", ki je vključevala 15-krat dvigovanje dveh 5-kilogramskih uteži nad glavo in premikanje iz "položaja iztegnjene roke orla". Vsako jutro je to počela ob postelji, dokler ni bila utrujena. 

6. Odličen trik ličenja za polne ustnice

Kako ustvariti polne ustnice, po katerih je bila Marilyn tako slavna? Skrivnost je v dobri uporabi vrtnic. Njena vizažistka naj bi na njene ustnice nanesla do pet različnih odtenkov rdeče, temnejše na zunanji strani in svetlejše znotraj – da bi ustvarila iluzijo razsežnosti in polnosti. Pameten nasvet, ki ga mnogi umetniki ličenja uporabljajo še danes.

7. Vrhunski dermatolog

Marilyn se je pridružila divam, kot je Audrey Hepburn, na rednih obiskih pri priznanem madžarskem dermatologu Ernu Laszlu. Ker je imela suho kožo (govorijo, da si je obraz obsesivno umivala do petkrat na dan, da bi preprečila mozolje, ki jih povzroča umazanija), je Laszlo igralki predpisal strogo nego kože, ki se je razlikovala glede na čas dneva in priložnost. Njena večerna rutina nege kože se je začela s čiščenjem z oljem, z uporabo olja Erno Laszlo Phelityl, nato je nanesla kremo Active Phelityl in jo izprala. Končala je z Controlling Lotion. Vsi ti izdelki so na voljo še danes.

8. Ledene kopeli

Medtem ko številni športniki popularizirajo ledeno mrzle prhe in kopeli, jih je Marilyn uporabljala že veliko prej, da je njena koža ostala čvrsta in napeta.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Osvežite se s sočnim sadjem: Češnje so bogate z zdravilnimi lastnostmi in so celo odlično sredstvo, ki nam lahko pomaga pri lepi koži

Priporočamo tudi: Hči Angeline Jolie z androgenim stilom raziskuje svojo identiteto

Najbolj brano