5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili v avgustu

Ta mesec sta naši lepotni poznavalki, Petra Windschnurer in Mojca Zemljak, preizkušali koplet za čiščenje por, vlažilno kremo z izvlečkom vrtnice, suho olje, maskaro in razpršilo za zaščito pred soncem.

Lepota, 29. 8. 2015
5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili v avgustu - Foto: Boris pretnar, promocijsko gradivo

Komplet Deep Pore Decongesting Solution, Clarisonic

Petra pravi ...

Moja koža ni mastna, so pa precej opazne pore, ki se redno mašijo. Težko sem dočakala novo igračko za odstranjevanje umazanije in odmrlih celic. Prej sem navijala za rotirajočo čistilno krtačo, zdaj pa je nova krtačka za globinsko čiščenje por moja prva izbira.

Mojca pravi ...

Vodilni dermatologi naj bi trdili, da so pore že po eni uporabi tega inovativnega paketa zmanjšane za 25 odstotkov. Poleg naprave sta v njem čistilni gel in maska iz gline, za katero pa sama trdim, da preobrazi koži, saj jo razstrupi. Za uporabo dvakrat na teden.

Vlažilna krema za obraz z izvlečkom vrtnice Aplstories

Petra pravi ...

Ko je na izdelku daljši seznam, česa ta ne vsebuje, kot tisti, kaj vsebuje, sem takoj za, če so aktivne sestavine še iz certificirane ekološke pridelave, kremo moram preizkusiti. Krema ravno prav vlaži in ne ustvarja lepljivega sloja, ki ga poleti na koži ne prenesem.

Mojca pravi ...

Najboljša nega za občutljivo kožo, ki potrebuje intenzivno vlaženje. Karitejevo maslo, vrtnica, sončnica in ognjič kremo oborožijo z vitamini in koža z njo spet postane precej bolj elastična. In zdi se mi, da so tudi gube premagane oziroma vsaj pod kontrolo.

Suho olje Huile Prodigieuse®, Nuxe

Petra pravi ...

Všeč mi je olje, všeč mi je nova črna embalaža v omejeni izdaji, predvsem pa mi je všeč njegova vsesplošna uporabnost. Še enkrat: vsesplošna!

Mojca pravi ...

To olje je legenda! In legenda si zasluži šik stekleničko, lepa poteza, Nuxe. Še raje kot koži ta lepotni eliksir – z bogatim koktajlom dragocenih olj – privoščim lasem, ki so poleti prepogosto izsušeni. In jih tako še odišavim z neverjetno ženstveno esenco.

Maskara Hypnôse, Volume-à-porter, Cashmere Sensation Volume Mascara, Lancôme

Petra pravi ...

Lancômove maskare so mi pisane na kožo, bolje rečeno, na trepalnice. Težko bi izbrala najljubšo, a avgust bo nedvomno v znamenju sledeče. Največji plus je njenih 306 ščetin. Krajše ščetinice omogočajo nanos od korena, daljše pa poskrbijo za nanos do konic.

Mojca pravi ...

To maskaro lahko nanesemo z zaprtimi očmi. Njena krtačka je res fleksibilna – za eleganten nanos; tekstura je kremasta in hkrati zelo fluidna – zahvaljujoč lateksu zaobjame trepalnice s povsem gladkim slojem, brez packanja. Pa še po vrtnicah diši.

Razpršilo za zaščito pred soncem za obraz in telo Anthelios XL, SPF 50, La Roche-Posay

Petra pravi ...

Težko bi rekla, kdo je bolj vesel lahke meglice, ki se hitro vpije v kožo, jaz ali moja otroka. Visok zaščitni faktor običajno povezujem z gosto, težko mazljivo kremo, ki se s kože noče sprati niti po večernem tuširanju. Prepričata me preprostost uporabe in dejstvo, da so izdelki LRP namenjeni občutljivi koži.

Mojca pravi ...

S to nevidno in svežo teksturo, ki ima na koži suh učinek, obenem pa jo navlaži, se lahko najhitreje in preprosto zaščitim tako pred UVB- kot pred UVA-žarki. Razpršim in brez naprezanja dobro razmažem – to je vsa umetnost!

Najbolj brano