Sijajni triki za popolno obrite noge

Poletje je čas, ko pokažemo noge, zato naj bodo te vedno v pripravljenosti, da skočijo pod sončne žarke. Preverite nekaj preprostih trikov, s katerimi bodo sijoče in gladke.

Lepota, 4. 7. 2017

Britje nog

1. Večer, preden se želite obriti, noge dobro namažite z olivnim oljem. To bo zmehčalo kožo in tudi dlake, kar pomeni, da bo koža utrpela manj odrgnin in ranic, ki jih povzroči britvica.

2. Pred britjem naredite piling - tako boste s kože odstranili olja in odmrle delce ter na dan spravili vraščene dlake.

3. Ne kupujte pene ali gela za britje, ki vsebuje parfume ali alkohol, saj lahko ti močno dražijo kožo po britju.

4. Uporabljajte britvice za moške, te so veliko boljše, saj so narejene za njegov obraz, poleg tega so veliko bolj prilagodljive, saj so namenjene obrazu, ki je poln grudic in vdolbinic, tako da bo britje okrog gležnjev in kolen mala malica.

5. Izogibajte se britju 'na suho', tudi če se vam zelo mudi, to namreč močno spraska povrhnjico in močno razdraži kožo.

6. Brijte se samo od kolen navzdol - s trendom midi kril tega sploh nihče ne bo opazil.

7. Brijte se vedno v smeri od spodaj navzgor - začnite pri gležnjih in se usmerite navzgor, tako da dlako 'napadete' v nasprotni smeri njene rasti. Depilacija bo veliko bolj učinkovita.

8. Najbolje bo, da se pobrijete ob koncu prhanja, saj bo vaša koža takrat najmehkejša, pore in mešički pa bolj odprti, zato bo občutek gladkosti trajal dlje.

9. Predel, kjer se dlake pogosto vraščajo, naj bo vedno dobro navlažen, prav tako je pomembno, da na nogah redno opravljate piling.

10. Če koža po britju pordeči, jo pomirite z mrzlimi obkladki tako, da bombažno krpo namočite v hladno vodo ter jo za 10 do 15 minut daste v hladilnik in nato položite na razdražen predel kože.

Pripravila: O. M.

Preberite še: Žensko telo: 3 pomembni sklepi za letošnje poletje

Priporočamo tudi: 4 triki za božansko zapeljivo kožo v poletnih mesecih

Najbolj brano