Uniseks oblačila modne znamke MÊHLÊ

Londonska modna znamka MÊHLÊ deluje pod okriljem dveh slovenskih oblikovalcev, modne oblikovalke Maje Mehle in vizualnega umetnika Mihe f Kalana. Kombinacija tradicionalnega krojenja in inovativnih športnih materialov definira njuno modno ustvarjanje. Izčiščene linije, sproščene in funkcionalne silhuete ter vzdržljivost v kombinaciji s klasičnim dizajnom pa so ključni elementi, ki označujejo njuno modno znamko. Na ljubljanskem tednu mode (LJFW) se bosta s kolekcijo CONS 5 predstavila v nedeljo ob 19.30.

Foto: MÊHLÊ - Foto: MÊHLÊ

KOLEKCIJA JESEN-ZIMA 2015/16

Gnoj je zlato / Zlato je gnoj / Oboje = 0

Glavni navdih kolekcije Jesen-zima 2015, Cons 5 je slovenska konstruktivistična umetniška skupina iz dvajsetih let prejšnjega stoletja, katere ustanovitelj, umetnik Avgust Černigoj, je edini Slovenec, ki je študiral na znameniti šoli Bauhaus. Kritika buržoazije tistega časa ter raziskovanje identitete in pripadnosti v nemirnih časih po prvi svetovni vojni sta bili njihovi glavni ideji. Poleg Černigoja, prvega slovenskega modernista, pa je kolekcijo navdihnila tudi poezija Srečka Kosovela (Evropa umira. / Društvo narodov in apoteka, oboje je laž. / Operacije. Revolucije!).

Kolekcijo Cons 5 sestavljajo sproščena, nosljiva in, kar je zelo značilno za vse kolekcije MÊHLÊ, uniseks oblačila. Barve, ki prevladujejo, so temno zelena, črna, temno modra, svetlo modra in bela. Glavni kosi tokratne kolekcije pa so predimenzionirane motoristične in žametne bomber jakne, krila z gubami, obleke z aplikacijami, jakne in hlače, sestavljene s pritiskači, krojeni suknjiči s hrbtnim detajlom.

Najbolj brano