Hrepenenje po Niti Niti

Prvi dan Philips Fashion Weeka je svoj vrhunec večera dosegel s predstavitvijo Simone Muc za blagovno znamko Niti Niti, ki je še enkrat dokazala, da ji je mrzli del leta pisan na kožo. 

Hrepenenje po Niti Niti - Foto: Primož Predalič

Zgodba iz gozda, ujeta v debele, grobe niti, je v dvorani ustvarila nepopisno spokojnost, ki so jo občasno prekinili le vzdihi odobravanja. XXL-puloverji iz grobe, nebarvane ovčje volne so v sebi skrivali toplino in neverjetno moč, ležerne hlače iz filca pa so zaokrožile podobo in skupaj z dodelanim stajlingom naredile velik preskok v kakovosti kolekcije Niti Niti. Nedvomno kolekcija, ki vzbudi hrepenenje!

Prav tako si pohvale zasluži Alice Bossman, ki je v jesen vstopila z nadgradnjo pomladno-poletne kolekcije in predstavila belo svežino. Pregled kolekcije v zaodrju je popolnoma prepričal z odličnimi materiali, nadvse dovršeno izvedbo in čudovitimi zgornjimi deli, ki raziskujejo nove volumne. Na pisti pa bi si želela videti malce manj odprte zadrge, ki so na trenutke preveč deformirale prvotne silhuete oblačil.

Mojo pozornost je pritegnila tudi nadvse nosljiva kolekcija Sofie Nogard, v kateri je treba pohvaliti svežo interpretacijo pepita vzorca.

Pri Tanji Zorn pa iz kolekcije izstopata azijsko navdahnjena svileni bomber z rožastim potiskom in obleka s hrbtom iz rožaste svile in sprednjim delom, ki se igra z 3D-učinki svilenega šifona.

Tina Curk

Najbolj brano