Nelizabeta: »Sprosti se, ničesar nimaš pod nadzorom.«

V čedalje bolj orwellovskih časih živimo, v katerih tudi sami prek virtualnih družabnih omrežij prijateljem in (ne)znancem prostovoljno razkrivamo svojo intimo in osebne informacije ter tako prispevamo k večjemu in učinkovitejšemu globalnemu nadzoru, pod krinko katerega nam sistem in institucije zagotavljajo občutek varnosti, po drugi strani pa se tega nadzora in usmerjanja življenja na individualni ravni na vsak način otepamo ter si želimo čimveč svobode in neokrnjenega osebnega prostora, kjer bi se sproščeno prepustili udobju in ugodju.

Na teh temeljih smo si v domačem oblikovalskem studiu in delavnici zamislili, zasnovali in izdelali kolekcijo oblačil, torbic in dodatkov NELIZABETA za pomlad in poletje 2014, katere ideja izvira predvsem iz nasprotij, izraženih v kombinacijah prosojnih in neprosojnih togih in mehkih materialov, strogih črt, ki pa so v kontrastu s svobodno sproščenostjo razigranih, pomladnih, cvetličnih vzorcev. Celotna silhueta odseva dualizem, ujetost v ozke prepasane linije, ki pogosto uidejo izpod nadzora in se razširijo v frfotavost in lahkotnost.

Posebno pozornost smo namenili unikatnim čevljem s petami nepravilnih, romboidnih oblik iz prosojnega in barvnega pleksi stekla.

Nova kolekcija je namenjena ženski, ki je v istem trenutku lahko strogo poslovna in sproščeno razigrana, aktivno urbana ves dan in noč, vpetost v sodobnost pa je ne omejuje, temveč spontano odkriva njeno pripravljenost na vsakodnevne izzive.

Najbolj brano