"Obleke so pripovedovale osebne zgodbe"

Eksperimentalne obleke, s katerimi so se študentje predstavili na prvi reviji letošnjega tedna mode, so temeljile na modnih kosih s sentimentalno vrednostjo.

"Obleke so pripovedovale osebne zgodbe" - Foto: Sašo Radej

Tema ustvarjanja, na podlagi katere so študentje 1. letnikov oblikovali svoje kreacije, je bila trajnost, okoli katere so morali izoblikovati eksperimentalno obleko. Za temelj, okoli katerega so zgradili kreacijo, pa so vzeli modni kos iz preteklosti s sentimentalno vrednostjo.

Tako so izhajali iz najrazličnejših kosov, Tina je na primer izhajala iz majice, v kateri je spoznala svojega fanta, Gaja je za temelj vzela kratke hlače, ki jih je nosila že njena mama, Ela je izhajala iz svoje valente oblekice ...

Njihova mentorica Nataša Peršuh je bila s končnim rezultatom zelo zadovoljna: "Študentje so bili pogumni, pokazali so kreativnost."

Pod vodstvom mentorice Almire Sadar pa so se drugi letniki lotili kolekcije iz reciklaže jeansa. "Želeli smo pokazati, da tudi iz jeansa, kot nekega kultnega oblačila, lahko nastane neko sodobno, sveže vsakdanje oblačilo," nam je povedala Sadarjeva in dodala, da so imeli zaradi lastnosti materiala študentje pri šivanju kar nekaj težav. "Na šivalnih strojih so lomile igle, ampak kljub vsemu, s projektom sem zelo zadovolna."

Karmen Hočevar in Tjaša Korošec prejeli posebno priznanje

Dve mladi oblikovalki je strokovna žirija v sestavi Nataše Čagalj, Barbare Sekirnik, Urše Draž in Metoda Črešnarja tudi nagradila. Študentka 1. letnika Karmen Hočevar je prejela priznanje za domišljeno izpeljavo oblačila z izhodiščem v trajnosti, študentka 2. letnika Tjaša Korošec pa priznanje za domišljeno izpeljavo oblačil iz starega jeansa.

Kaj so o svojih kreacijah povedali študentje, si oglejte v videoprispevku, sicer pa si njihovo modno revijo lahko v celoti ogledate TUKAJ.

Obleke so pripovedovale osebne zgodbe

Najbolj brano