Spomladanska osvežitev stanovanja

Pomlad vabi sveže dekorativne spremembe v vaš dom. Kliče po nežnih barvah, mehkih tkaninah in cvetlicah, tistih pravih ali pa le kot vzorec na tkanini.

Spomladanska osvežitev stanovanja - Foto: Fotografija www.madeindesign.co.uk, Fotografija www.potterybarn.com

In kako prinesemo ta letni čas v naše domove? Preprosto. Z majhnimi, ugodnimi dodatki.

Barve, barve, barve

Ob misli na čas rojstva narave, se marsikomu pred očmi pojavi travnik poln znanilk pomladi. Šopek tulipanov, katerih barvna paleta predstavlja vse barve pomladi. Nežni toni, ki se razprostirajo vse od bele pa tja do nežne zelene. Prenesimo barve narave v okolje našega doma, ter se izogibajmo bledih ter premočnih nians.

Načini za majhne spremembe

Včasih je dovolj le nov, rumen cvetlični lonček ali pa namizna svetilka v sinje modri barvi. Ali pa zgolj nov komplet brisač.

 

1. Osvetlite prostor

Ste ene tistih, ki skrivajo svoje domovanje za težkimi zavesami? Čas je, da se poslovite od njih. Vsaj do naslednje zime. Pomlad je čas za izbiro lažjih alternativ. Čipke, prozorne tkanine ali pa zavese v nežnih tonih naj postanejo vaša nova okenska dekoracija.

Preoblecimo zofo ter stole s prevlekami v svetlih tonih ali s cvetličnimi vzorčki. Za piko na i, pa zofi dodajmo še kakšno pisano dekorativno blazino.

 

2. Dvakrat premislite o preprogi

Prekrasna, mehka preproga je idealna rešitev za hladne zimske dni. Spomladi pa je čas, da se od nje poslovimo. Naredimo prostor tepihu iz sisala ali bombaža, v svetlih in svežih tonih, z minimalnimi vzorčki.

 

3. Premaknite pohištvo

Ja vaš kavč obrnjen stran od okna in je jedilnica v nekem temnem kotu velikega prostora? Ni lepšega kot opazovanje cvetenja narave. Naj bo vaš pogled usmerjen skozi okno na vrt. Tako bo vaše mesto opazovanja dobivalo še dodatno naravno svetlobo.

 

4. Dodajte življenje stenam

Stene so nekaj, kar nas obdaja vsak dan. Življenje obkroženo z monotono barvo, lahko hitro postane enolično ter medlo. In pomlad je pravi čas, da zidovi dobijo malo življenja.

- Poskusite z novo barvo

Bodite drzne in dramatične, a vseeno ostanite v okvirju barvnih palet vašega pohištva ter dizajnerskih elementov. Ali pa enostavno osvežite že obstoječo barvo. Če pa si ne želite beljenja sten, pa vam priporočamo vse bolj moderne tapete ali vinyl folije. Preproste za uporabo ter menjava vzorčkov je lažja kot samo pleskanje.

- Nova umetnina ali stare družinske fotografije

Včasih ni potrebno delati drastičnih sprememb, da bi oživili prostor. Ste kdaj razmišljali o sliki pomaranče v vaši kuhinji? Ali pa o riževih polj v dnevni sobi? Kaj pa družinske slike z dopusta ali pa fotografije prijateljic? Izberite prekrasne okvirje, naj ne bodo preveč robustni, v temnih tonih. Izbira barve sonca ali limonine trave bo poživila vaše fotografije.

- Preuredite tisto, kar že imate

Ste med tistimi, ki ne marajo sprememb in si ne želijo preurejati stvari, ki jih že imajo po stenah stanovanja? Prestavite jih. Tudi majhen premik lahko v sobo privabi svežino.

- Dodajte steni ljubezen

Dobesedno. Imate v mislih kakšen verz pesnika Edgarja Allana Poea ali pa si želite ustvariti fresko? Zakaj pa ne. Stene domovanja naj postanejo vaše platno. Naj vaša stena v spalnici žari od ljubezni.

5. Sveže cvetje

Ni lepšega dodatka kot je cvetoče cvetje. Lončnica narcis ali pa šopek tulipanov. V barvitem lončku, ki odraža barvitost cvetlic. Ni pa nujno, da izbiramo samo med svežim cvetjem.

Prekrasno vazo lahko zapolnimo z umetnimi ali svilnatimi rožami. Zdržale bodo dlje in lahko jih pospravimo ter shranimo do druge pomladi.

A z umetnim cvetjem ne boste v stanovanje prinesle vseh tistih dišav, ki jih vsebujejo naravne cvetlice.

Fotografije promocijsko gradivo

Najbolj brano