Vsako stanovanje potrebuje prostor za knjige

Kljub dobi elektronskih medijev, interneta, televizije in e-knjig, se vam je v vseh letih gotovo nabralo kar nekaj tistih pravih papirnatih knjig, ki zavzamejo veliko prostora.

Dekor, 29. 9. 2015

knjižna omara

Če imate prostorno stanovanje, si seveda lahko omislite velik knjižni regal, omaro s policami ali celo vitrino. Tako si boste ustvarili pravo domačo knjižnico in vsa literatura, od leposlovja do strokovnih priročnikov, bo lepo spravljena na enem mestu.

knjižne police

Če ste v stiski s prostorom, vas bodo iz zagate zagotovo rešile stenske police. Lahko si omislite povsem navadne police, s klasičnim pritrjevanjem na steno, dekorativne police, ki zagotovo ne bodo ostale neopažene, ali pa stenske sestave, ki so že sami po sebi atraktiven dodatek v prostoru.

knjižne omare

Za shranjevanje knjig lahko uporabimo tudi manjše kombinirane omare ali komode, kjer v predale pospravimo drobnarije, na police pa postavimo knjige. Če ste velik ljubitelj knjig, seveda ena omara ne bo dovolj. V spalnici boste hranili romane, strokovno literaturo v dnevnem prostoru, kuharske knjige v kuhinji.

knjižne omare

Knjižni regali odprtega tipa ali poličniki nam v manjših stanovanjih lahko uspešno predelijo prostor. Uporabimo jih kot pregrado med dnevno sobo in jedilnico na primer. Prostora sta tako ločena, a še vedno delujeta kot celota. Lahko pa jih enostavno potisnemo ob steno, kjer bodo delovali kot klasična knjižna omara.

knjižna omara

Odlična rešitev so tudi modularni sistemi knjižnih polic in omar, pri katerih si sami sestavite omaro, ki bo ustrezala meram vašega stanovanja.

stojalo za revije

Ne pozabimo niti na časopise in revije, saj se jih vsak teden nabere kar zajeten kupček. Če ne drugega, nujno potrebujete poseben kotiček za shranjevanje vaše najljubše revije (ELLE).

Preberite še:

Najbolj brano