Spite na boku? Če boste upoštevali to dejstvo, se boste končno naspali (trik strokovnjakov za spanje)

Zakaj nismo na to pomislili že prej?

Dekor, 23. 2. 2022
Spite na boku? Če boste upoštevali to dejstvo, se boste končno naspali (trik strokovnjakov za spanje) - Foto: Profimedia

Kakovosten spanec je ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredimo za svoj um, telo in splošno zdravje. K njegovi kvaliteti izjemno pripomore naložba v pravi vzglavnik, ki pa je odvisen od načina spanca vsakega posameznika.

Če spite na boku, je predvsem pomembno telo ohranjati v poravnanem položaju, kar lahko dosežete z izbiro prave blazine – v nasprotnem primeru boste negativno vplivali na položaj hrbtenice in vratu, ne da bi se tega sploh zavedali.

In kakšno blazino je priporočljivo izbrati?

Za spanje na boku so pravšnje tiste z debelejšim in trdnejšim polnilom. Za preprečitev bolečin v križu in dodatno poravnavo bokov strokovnjaki priporočajo še uporabo blazine med koleni.

Izogibajte pa se:

Blazinam s perjem in puhom, saj se sčasoma sploščijo in jih je v tem primeru treba vestno rahljati, da se ponovno povrnejo v prvotno obliko.

Po podatkih fundacije Sleep Fundation, večina odraslih potrebuje vsaj sedem ur spanca za pravilno delovanje kognitivnih in vedenjskih funkcij. Izbira prave blazine vam bo tako v veliko pomoč pri doseganju tega cilja.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Poslovite se od spranih kavbojk – to je rešitev, da bodo vedno izgledale kot nove

Priporočamo tudi: Tudi če stanovanje počistite do potankosti, je čez 2 uri spet vse razmetano (napaka, ki jo počnete in kako se ji izogniti)

Najbolj brano