Tudi če stanovanje počistite do potankosti, je čez 2 uri spet vse razmetano (napaka, ki jo počnete in kako se ji izogniti)

Če boste upoštevali ta 2 nasveta strokovnjakinje, bo vaš dom končno kot iz škatlice (in to dalj časa).  

Dekor, 18. 2. 2022
Tudi če stanovanje počistite do potankosti, je čez 2 uri spet vse razmetano (napaka, ki jo počnete in kako se ji izogniti) - Foto: Profimedia

Obdobje spomladanskega čiščenja in (re)organizacije se nam približuje s svetlobno hitrostjo. Še preden se opremite z zaščitnimi rokavicami, krpo za brisanje prahu in čistili proti trdovratnim madežem, pokukajte v nasvete Suzanne Roynon, strokovnjakinje za urejanje notranjih prostorov, ki pri svojem delu med drugim uporablja filozofijo feng shui-ja. Njeni nasveti za pospravljanje spodbujajo pozitivno energijo v zavetju štirih sten, a kot poudarja sama, je organizacija le en del procesa za doseg le-te. 

Rešitev, s katero boste ohranjali pospravljen in organiziran dom, je povsem preprosta. Avtorica mnogih knjižnih uspešnic je namreč izjemna strokovnjakinja za pravilno organizacijo in v rokavu skriva 2 zmagovalna recepta, ki bosta spremenila vašo utečeno rutino pospravljanja doma:

1. Ne zapostavljajte skritih kotičkov

Največja (in najpogostejša) napaka, ki jo opaža pri strankah, je, da ne uspejo ohraniti reda, po tem, ko ga ustvarijo. Po njenem mnenju se ponoven nered prikrade že v nekaj tednih, kar pomeni, da je bil trud skorajda odveč. 

Nasvet strokovnjakinje: Da bi se temu izognili, morate v pospravljanje vključiti čisto vse, kar vpliva na gospodinjstvo. Ne pospravljajte torej le površinsko, vendar se vedno lotite tudi organizacije posamičnih predalov, omar in polic.

2. Točno določite namen svoje lastnine

Imeti jasno začrtan pogled na lastnino utrdi pozitiven občutek, ki ga prinaša pospravljanje in bistveno olajša nakupne izbire, organizacijo in posledično časovni razpon ohranjanja reda.

Nasvet strokovnjakinje: Da bi se izognili neredu, pod drobnogled vzemite svojo lastnino in ugotovite, kaj resnično uporabljate, potrebujete in kaj vam je všeč. Pred pospravljanjem se znebite vseh ostalih predmetov, ki po nepotrebnem polnijo prostor.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Pozabite na drage izdelke – to je skrivnost, da bo vaše stanovanje izgledalo luksuzno (brez dodatnega zapravljanja)

Priporočamo tudi: Svet je šokirala novica, da je kontroverzna serija Squid Game nastala po resničnem navdihu (ne boste verjeli, od kod prihaja)

Najbolj brano