Svet je šokirala novica, da je kontroverzna serija Squid Game nastala po resničnem navdihu (ne boste verjeli, od kod prihaja)

Ste med ogledom pomislili na to, da lahko nekaj podobnega doživite tudi v resnici?

Dekor, 16. 2. 2022
Svet je šokirala novica, da je kontroverzna serija Squid Game nastala po resničnem navdihu (ne boste verjeli, od kod prihaja) - Foto: Profimedia

Ena najnovejših video produkcijskih uspešnic, ki jo je pod svoje okrilje vzel  gigant Netflix, je poleg kontroverzne vsebine gledalce navdušila tudi zaradi impresivne arhiteturne kulise. Le malokdo ve, da so si ustvarjalci serije Squid Game navdih sposodili iz resničnega stanovanjskega kompleksa La Muralla Roja, ki se nahaja v obalnem Španskem mestecu Calpe.

V distopični korejski seriji judje namreč tekmujejo v smrtonosnih igrah v zameno za denar za poplačilo dolgov, in vsak dan se morajo sprehoditi skozi labirint stopnišč, podobnih tistim v omenjeni zgradbi.

La Murallo Rojo je kot enega izmed tisočih svojih projektov leta 1968 zasnoval letos preminuli španski arhitekt iz Katalonije Ricardo Bofill, ki slovi kot ustvarjalec eden najbolj impresivnih zgradb 20. stoletja. Pokojni Bofill je namreč ustvarjal strukture, ki so arhitekturni ekvivalent epskim kinematografskim stvaritvam. Njegove ideje so provokativne, zaradi česar so filmski režiserji ravno njegove stvaritve pogosto uporabljali kot temeljne kulise svojih scenarijev.

Oglejte si, kako izgleda nadrealistično geometrijski stanovanjski kompleks v rožnatih barvah:

Še ena zanimivost za vse arhitekturne navdušence: če zgolj občudovanje stavbe ni dovoj, se v njej nahaja tudi več apartmajev, ki jih je mogoče najeti za nekaj noči. 

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Pozabite na drage izdelke – to je skrivnost, da bo vaše stanovanje izgledalo luksuzno (brez dodatnega zapravljanja)

Priporočamo tudi: Če boste med tuširanjem uporabili to, se boste nemudoma znebili tesnobe

Najbolj brano