Moje pesmi, moje potovanje

11. 8. 2010
Moje pesmi, moje potovanje (foto: Fotografija Shutterstock)
Fotografija Shutterstock

Obožujem potovanja z avtom. Pravzaprav ga ni čez dober „road trip“ in če le morem si na leto privoščim vsaj enega. Jaz ob sovozniku, avto požira kilometre, pokrajina v spomin riše nepozabne pejsaže, medtem ko iz zvočnikov kot balzam za dušo odmeva izbrana glasba.

In prav ta je tista, ki mi določeno potovanje vtisne v spomin do zadnje podrobnosti- slike, besede, vonj in že sem spet v Nici, Talinu, Lizboni, … .

Ta mini sanjska potovanje pa v mojem življenju igrajo tudi dobro antisteresno terapijo. Še posebej sedaj, ko sem več ali manj na cesti, razpeta med službo, snemanji za oddajo slovenski top model in obiski mojih dveh malih ljubčkov, ki z babico in dedkom preživljata počitnice na morju. Trenutno se z retro naborom rada vozim:

čez Provanso do Bretanije z Air in njihovo All i Need.

z Erase Rewind skupine The Cardigans podoživljam tisti otožni slovanski ples trave na Poljskem in večni dan v Baltskih deželah.

s Kanzyanijevo Leliwa in Superstaylin' Groove Armade poplesujem na prvem sedežu rentanega avta na Naxosu.

Z Roisin Murphy v solo izvedbi (Overpowerd) in kot Moloko (The time is now, Forever More) se podim po tistih neskončnih avtocestah do Berlina.

Z Planet Funk in njihovima Switch ter Inside of the people pa se hladim in spet lovim slamnik na Portugalskem.

In če se po teh potovanjih vrnem spet k modnemu svetu si velja zapomniti naslednje izvajalce. Ti naj bi bili pa navedbah angleške Elle izdaje najboljši glasbeni prispevkih, ki smo jih lahko poslušali na tednih mode za jesen in zimo 2010/11:

Revija Marc Jacobs/ Somwehere over the Rainbow

Revija Rodarte/ Blue Moon / Elvis Presley

Revija Prada/ A small Plot of Land/ David Bowie

Gucci/ Sour Times/ Portishead

House of Holland/ Touch it/ Busta Rhymes

Paul Smith/ All is Love/ Keren O