ELLE Mladi talent

Elle posebno pozornost posveča nadarjenim mladim osebnostim, ki so na svojem področju vse bolj opazne s svojim unikatnim ustvarjanjem in prodornim delovanjem.

Pokrovitelj kategorije: Perwoll

Jona Bednjanec

Jona, ki na NTF na Oddelku za oblikovanje tekstilij in oblačil končuje magistrski študij, se je s kolekcijo svojih pletenih kreacij letos predstavila na ljubljanskem tednu mode in navdušila.

Jona Bednjanec - Foto: osebni arhiv

Kolekcijo Granny Takes a Trip so žiranti s slovenske digitalne scene označili za najbolj instagramabilno, editorialno in kot največji viralni potencial ter jo razglasili za dobitnico nagrade DiGi WOW, uvrstila pa se je tudi v finale natečaja Fashion Scout SEE. Mlada oblikovalka pletenin svoje ustvarjanje gradi na barvni pestrosti in raznolikosti vzorcev, ki jih med seboj okusno pomeša in preplete. Plastenje, vzorec na vzorec ter različne vezave – njene kreacije niso le mehke in udobne, temveč so tudi nadvse vznemirljive, saj pogosto med seboj združi nezdružljivo, da doseže tisti pravi 'vau' učinek. Jona pa nikakor ne ostaja na mrtvi točk, temveč si vedno znova postavlja nove izzive, povezane tudi s tehnologijo pletenja in oblikovanja. Pravi, da navdih za delo pogosto išče v svojih koreninah, igra vzorcev in barv pa je tista, ki ji daje pravo motivacijo za ustvarjanje.

Najbolj brano