Kaj če so to nebesa: "Kako pomembno je, da se ljubim in sem vredna!"

Dostikrat pozabimo živeti tukaj in zdaj, točno v tem trenutku. Včasih se v lastnem življenju počutimo kot v peklu. Dejstvo pa je, da lahko tukaj in zdaj zaživimo kot v nebesih. In slednje je osrednja lekcija, ki smo jo osvojili med branjem fantastičnega dela Kaj če so to nebesa? Anite Moorjani. Poglejte, kaj smo še spoznali!

Nebesa so tukaj in zdaj: Kako pomembno je, da se ljubim in sem vredna!“

1. Ljubezni si ni potrebno prislužiti, temveč je naša prirojena pravica. Kadar vas kdorkoli ponižuje, se zavedajte, da so njihova dejanja neposredna projekcija njihovega lastnega stanja bolečine in zmede. Kadar koli vam drugi otežujejo življenje, spremenite pogled na situacijo. Nato spoznajte, da ste zmožni vsega, drugače vam vesolje te situacije ne bi ponudilo. Ne pozabite, da drugi ne določajo vaše lastne vrednosti, temveč jo vi sami.

2. Ne moremo dajati, česar nimamo. Zato je pomembno, da se zaljubimo vase. Le tako lahko ljubimo druge. Bolj ko se ljubimo, več ljubezni premoremo, ki jo lahko naklonimo drugim. Sebe lahko še bolj ljubite, na način, da si dnevno zapisujete ali ozavestite vaše pozitivne lastnosti. (To počnite tudi pri drugih.) Vsak ima pravico biti srečen, četudi mogoče okolica ni, v tem primeru se ne smemo počutiti krivo. Sprejemajte komplimente, namesto, da jih zavračate. Počnite za druge stvari iz srca, ne zaradi obveze ali krivde. Sprejemajte odločitve, ki so zabavne in vam prinašajo radost ter užitek. Ne tratite energije z mislijo 'kaj bodo rekli drugi'!

3. Resnično dajanje ne vključuje pričakovanj in je nesebično. Kadar drugi slabo mislijo o vas, spoznajte, da je so te misli in dejanja odraz njih samih. Niste odgovorni za občutja ter vedenje njih. Vredni ste zravih odnosov, ki vas osrečujejo in napolnijo. Ne vztrajajte v odnosih, ki vas črpajo in onesrečujejo. Spremenite lahko le sebe.

4. Rodimo se popolni, smo kar želimo postati. Izzivi so potovanje in ne del osebnega poraza. Gledajte jih, kot blagoslove, darove. Namesto, da se ob izzivih ujezite, se vprašajte: če bi bilo to v resnici dar vesolja, kaj bi me učilo?

5. Slabo zdravje ni zgolj medicinski problem. Vzroki so lahko v našem mentalnem, čustvenem ali duhovnem stanju, pa tudi v našem okolju. Bolezen je budnica, da ne živimo našega dušnega poslanstva.

6. Vsi smo med seboj povezani, če želimo škodovati drugim, škodujemo sebi. Vadite sočutnost, do tistega, ki ga obsojate. Preživite vsaj toliko ali več časa ob prebiranju ali poslušanju razveselujočih zgodb o drugih, kot poslušate novice.

7. Ko smo na onem svetu, ne čutimo bolečine, jeze, krivde, strahu ali obsojanja. Čutimo le popolno razumevanje, sprejemanje, brezpogojno ljubezen, radost.

8. Ego ni naš sovražnik, ego je potreben za preživetje. Bolj ko ljubimo sebe in sprejemamo svoj ego, lažje nam postane videti onkraj njega in se začeti zavedati svojega jaza. Ljubiti sebe ne pomeni biti sebičen, temveč je absolutno ključno za naše optimalno zdravje in srečo.

9. Nobeden od spolov ni vreden več niti manj od drugega in vsak ima pomembne lastnosti, ki so nujno potrebne za popolno in uravnovešeno celoto. Če ste ženska, se spomnite svojih najmočnejših ženskih lastnosti (občutljivost, inuitivnost, empatijo, sočutje, zmožnost negovanja,...). Če ste moški, se spomnite najmočnejše ženske lastnosti svojih žensk, ki so vam najbližje in premislite kakšni darovi so to.

10. Čisto v redu je čutiti jezo, žalost, razočaranje, strah, ... Doživljanje le teh ne pomeni, da nam je spodletelo, so le kontrasti, ki pomagajo še bolj ceniti lepe stvari.

In vedite: telo je naše zelo močno orodje. Vselej nas opozarja, nas vodi in nam sporoča ali živimo polno življenje. Vsaka bolezen ima vzrok zanjo. Preprečimo bolezni s tem, da poslušamo svoje telo in skrbimo zanj! Naloga posameznika namreč je, da se ljubi brezpogojno in da je takšen, kakršen je. Da se ceni in uteleša resnico lastne vrednosti.

Pripravila Jerneja Čepelnik
Za splet uredila Ajda Hovnik Plešej

Preberite še POVZETEK zgodbe Anite Moorjani, ženske ki je umrla za rakom in prišla nazaj.

Svoj izvod knjige si lahko zagotovite na spletni strani primus.si.

Kaj če so to nebesa

Najbolj brano