Horoskop: Vse o karierni poti tehtnic in naboljša delovna mesta zanje

8. 10. 2021
Horoskop: Vse o karierni poti tehtnic in naboljša delovna mesta zanje (foto: Profimedia)
Profimedia

Lastnosti tehtnice so poštenost, ravnotežje, ljubezen do lepote ter ljubezen do druženja in razvijanja odnosov, zato je zanje na razpolago veliko idealnih delovnih mest, kjer imajo ogromno možnosti za uspeh. Po naravi so inteligentni in uživajo v učenju in absorbiranju novih informacij, njihova neodločnost pa jim lahko oteži uveljavljanje ali celo razumevanje lastnih vrednot.

Zaradi prijazne narave so na kariernem področju tehtnice priljubljeni del vsake ekipe. Njihova diplomacija, taktičnost in šarm najbolj izstopajo na delovnem mestu, kjer lahko vzpostavijo močne odnose s sodelavci in strankami ter spodbujajo razvoj podjetja v katerem se nahajajo. Zaradi njihove naravne diplomacije in sposobnosti sočustvovanja z drugimi so odlični pogajalci. Tehtnice se najbolje obnesejo v vlogah, kjer lahko pomagajo drugim, vzpostavijo odnose in obnovijo ali ohranijo poštenost, hkrati pa si privoščijo estetiko, kjer je to mogoče.

Frizerka ali kozmetičarka

Pri delu frizerke ali kozmetičarke lahko tehtnice uporabijo svojo ustvarjalnost, znanje in brezhiben okus, da pomagajo stranki doseči lepši izgled. Lepota je nekaj, kar cenijo, zato imajo naravne sposobnosti za vsak poklic, ki vključuje vse, kar je povezano z lepoto. S svojim estetskim pristopom so odlične tudi za zelo zahtevne stranke. Svojemu delu običajno dodajo še več ustvarjalnosti.

Grafična oblikovalka

Tehtnica zna oblikovati čudovite, privlačne ilustracije ter fotografije, ki pritegnejo pozornost vseh. Ta poklic je zanje odlična priložnost za zaposlitev, saj so po duši kreativni umetniki z vklopljenim razumom. Grafično oblikovanje je zanje prava priložnost, da v določenem podjetju, kljub temu da morda niso vodilni člen zablestijo.

Vodja kadrovske službe

Odlične sposobnosti posredovanja, pridobivanja zaupanja in izgradnje odnosov so pomembne za uspešno kariero na področju kadrovanja. Tehtnicam zelo ustreza nadzor nad zaposlovanjem in usklajevanje delovne sile, pri čem lahko kar najbolje izkoristijo svoje razpoložljive talente. Uživajo v vodenju usposabljanja in razvoja, ter pri obravnavanju kadrovskih vprašanj, kot so spori in disciplinski postopki, ter so odlična povezava med vodstvom in zaposlenimi. Z občutkom pravičnosti in željo po ustvarjanju miru in harmonije so tehtnice najboljši kadrovniki.

Detektivka

Tehtnice imajo izrazit občutek za prav in narobe. Ne bojijo se zakonodaje in se zavzemajo za izvajanje pravosodja nepristransko ter na podlagi dejstev. Prav tako rade pridejo do resnice, saj menijo, da je to najboljše izhodišče za poštene odločitve. Vse te lastnosti so idealne za delo detektiva, ki vključuje razgovore, analizo podatkov in beleženje ugotovitev v smeri reševanja primerov.

Odvetnica

To je še ena vloga, v kateri strast tehtnic do pravičnosti pride do izraza in tehtnice pravzaprav uspevajo v vseh pogledih pravnega področja. To je poklic, za katerega so dobesedno rojeni. Znajo se poglobiti, proučiti in poiskati pravo resnico, ter jo seveda na ustrezen način braniti.

Modna oblikovalka

Če tehtnica izkoristi svojo ustvarjalnost in zanimanje za modo, lahko uspe na področju modnega oblikovanja, saj je njeno oko tukaj zelo izostreno, spremlja jo tudi pravi občutek za estetiko. Obožujejo oblačila, obutev ter modne dodatke, ustvarjajo najbolj elegantne linije in pri tem resnično uživajo.

Učiteljica

Umirjena tehtnica zna razumeti, prisluhniti ter podajati znanje na razumljiv način, zato so tehtnice ene od najboljših učiteljic. Do učencev so poštene in prijazne, vedno iščejo znanje ne neznanje. Zanje so vsi učenci enaki, nikoli ne delajo razlik.

Ne spreglejte:

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Se spomnite Ugg čevljev, ki jih nosijo zvezdnice? Manekenke sedaj nosijo še bolj kontroverzne natikače

Priporočamo tudi: Moški bodo nosili pete? Vivienne Westwood je navdušila z novo kolekcijo.