Ženske, rojene v teh znamenjih, so nadpovprečno inteligentne

Če razdelimo vseh dvanajst različnih žensk zodiaka v dve skupini in izpostavimo temperament, imajo določene več lastnosti sangvinika, druge pa več lastnosti melanholika. 

Ženske, rojene v teh znamenjih, so nadpovprečno inteligentne - Foto: Profimedia

Kot je sangviniku naravno, da je pozornost razpršena in široka, je melanholik svojo pozornost sposoben usmeriti globoko in v neverjetne podrobnosti.

Ugotovite, kaj pogrešate v svojem življenju, in skušajte zavestno prebujati te značilnosti, poznavanje temperamentov vam bo pomagalo tudi pri razumevanju drugih ljudi.

ŽENSKE ROJENE V ZNAMENJIH, KI IMAJO LASTNOSTI SANGVINIKA

Pri ovnici, strelki, levinji, dvojčici, vodnarki in škorpijonki v večini stopi v ospredje sangvinik, sicer pa njihov temperament odvisen od trenutnih planetarnih vplivov in okolja.

Ta temperament je privlačen za druge, saj izžareva lahkotnost in vedrino, v sebi pa skriva tudi marsikatero oviro za razvoj osebnosti in medsebojnih odnosov. Poleg površnosti ta znamenja premorejo tudi premajhen interes za potrebe drugih ljudi.

Čeprav se hitro spoprijateljijo, običajno njihova prijateljstva niso globoka. Naloga, ki jih čaka, je tudi ta, da se pričnejo bolj iskreno zanimati za druge ljudi. Ta znamenja pa premorejo tudi številne dobre lastnosti. Vedno ustvarjajo dobre prve vtise. Ne dolgočasijo se, ker živijo v sedanjosti. Pripravljene so pomagati bolnim. Ni se jim težko vključiti v nove projekte. Izdihujejo in izžarevajo entuzijazem.

Slaba lastnost sangvinika je nepozornost. Vedno išče zaupanje in odobravanje. Išče izgovore za neodgovornost in neurejenost. Preveč pogosto govori o sebi ter pozablja obljube in obveznosti. To je netočna oseba, ki vedno zamuja in je včasih celo nedisciplinirana. Zgublja čas z govorjenjem, ko je treba delati. Pomanjkanje točno določenih ciljev, brez konkretne začrtane vizije.

Ovnica

... ves čas strmi k temu, da bi bila vredna zaupanja in tudi pod lupino je bolj sigurna v sebe, ter se trudi da bi razvila večjo samodisciplino v življenju.

Na vsako vprašanje ima običajno odgovor in prepričana je, da je zelo zabavna in družabna, v resnici pa nezavedno išče pozornost. Ženske, rojene v ovnu se rade izmikajo izzivom življenja tako, da ne prevzemajo dovolj odgovornosti.

Na ta način se skrivajo pred problemi. So večni otroci, zabavne, ljubke, a ne odrastejo. Pogosto jim povzročata težave tudi organiziranost in doslednost, ko je potrebno nekaj konkretno urediti. To ji gre zelo dobro zgolj v mislih in besedah, ne pa v dejanjih.

Levinja

... ima težavo da običajno ne razmisli preden spregovori. Njihova površnost je najbolj moteča v medsebojnih odnosih. Naredili bi jim krivico, če bi rekli, da so čustveno površne, a nagnjenost k temu je zagotovo prisotna. V množici malenkosti se zlahka izgubijo in pozabijo, kaj so pravzaprav želele.

Znane so tudi po tem, da mnogokrat spregovorijo, preden zadevo dobro premislijo in tako sprožijo nepremišljene opazke. Prisotni sta tudi energija vznemirjenosti in nemir, zato se težko ustalijo in umirijo. S težavo končajo začeto nalogo. 

Hitre misli, menjavajoča se čustva, včasih tudi težave s koncentracijo so njihov pogost spremljevalec.

Zlahka jim kaj odvrne pozornost. Vse to pa ne more povsem zatreti njihove ustvarjalnosti, navdiha, idealizma in prijaznosti. Podijo se za srečo in zato ne uspejo urediti in umiriti svojega življenja.

Strelko

... lahko prepoznamo po njenih kretnjah, gibih in mimiki, po hitrem govoru in poseganju v besedo, po dotikanju sogovornika, po zanimivem pripovedovanju in glasnem smehu, po spreminjanju misli in navad ter po pozabljanju obljubljenega.

Njihov temperament je bolj ekstravertiran in optimistično naravnan. V njih je ogromno načrtov in običajno nič dejanj. Veljajo za simpatične in so prepričane, da jim bo uspelo, vendar če niso prisiljene, da se zberejo, umirijo, organizirajo in si zastavijo konkretne cilje, ne bodo nikoli izkoristile svojih potencialov.

Dvojčice

... premorejo ogromno sangviničnega temperamenta, zato jih odlikuje smisel za humor in nastopanje, radovednost, sproščenost in igrivost. Veliko in nemirno govorijo in če nastopi tišina, se počutijo nelagodno. Z ploho besed poskušajo skriti nemiren um. So izredno čustvene in impulzivne ženske. Ne poslušajo zbrano in umirjeno sogovornika, ker se jim ne zdi pomembno.

Imajo močno razvito ljubezen do oblačil ter zunanjega videza. V ljubezni smatrajo, da morajo dobiti ogromno dotikov, poljubov, objemov, skratka pozornosti. Če čutijo v mladosti, da jih starši ne sprejemajo dovolj, poskušajo najti nekoga, ki jih. To iskanje pa jih lahko pripelje v problematična razmerja.

Vodnarke

... se tudi najdejo v lastnostih sangvinika. Srečne in zadovoljne so, dokler se lahko zabavajo in jih imajo drugi radi, ter jih smatrajo kot zabavne.

Že od majhnega težijo k pozornosti in vedno se bi jim bilo treba posvečat. Radost občutijo običajno le takrat, ko čutijo da so ljubljene.

Življenje je za njih predstava, v kateri nastopajo in od svojega občinstva pričakujejo pozornost, odziv in pohvalo. Občutljive so na pohvale in če je tudi za malenkosti ne dobijo, se nehajo truditi.

Ne prenašajo nikakršne kritike in ignoriranja. Vsaka njihova misel in dejanje naj bi bila za bližnje nadvse pomembna. Od vseh najbolj potrebujejo izražanje naklonjenosti.

Intuitivno se škorpijonke zavedajo, da same le stežka dokončajo začeto in zato potrebuje druge ljudi, ki jim njihove zamisli pomagajo uresničiti. V skupini ali družini so običajno tiste, ki znajo navdušiti in pritegniti druge k novi aktivnosti.  Svoj čustveni odziv in razpoloženje zelo hitro spreminjajo. Premorejo veliko idej in se hitro znajdejo v različnih situacijah.

Njihova pozornost je na široko razprostrta, zato opazijo marsikaj in jih tudi veliko stvari navdihuje in vznemirja. To pa gre na račun globine in tudi ponotranjenosti.

ŽENSKE ROJENE V ZNAMENJIH, KI IMAJO LASTNOSTI MELANHONIKA

izredno čustveni ljudje, izredni misleci, izredno inteligentni

Tehtnice, rakice, ribice, device, bikice in kozoroginje ste rojene v znamenjih, ki se jih dotikajo lastnosti melanholika. 

Ključne besede, s katerimi vas lahko opišemo so  introvertiranost, pesimizem, urejenost, premišljenost, analitičnost, globina in občutljivost. Rade razmišljate v stilu, zakaj se ravno meni to dogaja, življenje je tako krivično do mene itd.

Pogosto vas preplavi občutek, da drugi niso dovolj dobri, da bi jim zaupale neko delo, zato ga raje opravite same. V tem lahko prepoznamo eno vaših najmočnejših hib in to je perfekcionizem.

Ta se lahko kaže na vseh področjih življenja. Od domačih del do službenih obveznosti. Seveda perfekcionizem pričakujete tudi od drugih.

Rakice

Ne govorite o svojih potrebah, ampak ste prepričane, da bodo drugi, če vas imajo resnično radi, sami ugotovili kaj vas muči.

Vzbujate občutek, da vam drugi ne stojijo ob strani. Kadar ste depresivne, hrepenite po rahločutnosti in ljubeči podpori, čeprav bi vam morda najraje rekli, naj se raje razvedrite in pozabite na skrbi.  Potrebujete svoj lastni prostor, kjer lahko vzpostavite red.

Bikice

Iz tira vas vrže, če se kdo dotika vaših stvari. Dojemljivi bi morali biti do vaše emocionalne potrebe in nihče se ne sme norčevati iz vas. Prav tako kot sam prostor, potrebujete tudi prostor, kjer je tišina in si lahko opomorete od vseh ljudi, ki vas čez dan obkrožajo.

Čeprav imate red, niste vedno pripravljene povedati kaj bi rade, saj predpostavljate, da bodo ljudje opazili vašo prizadetost in razrešili problem, kajti same raje tiho trpite.

Tehtnice

Ste hkrati urejene in kreativne, saj vedno znova ustvarjate nove načine, kako biti čim lepše. Vaša pikolovska skrb za vse in vsakogar je osupljiva, vedno si izmišljate rešitve, ki naj bi prihranile čas in energijo pri stvareh, ki se ostalim članom družine nikakor ne zdijo problematične.

Hitro vas zmoti zmeda in nered, ter nagnjenje k temu, da skušate situacijo popraviti. Imate globoko zakoreninjeno potrebo, da veste kdaj in kako bi se naj kaj zgodilo.

Ribice

... ste nagnjene k temu, da svoje skrbi osredotočate na svoje zdravje in fizične bolečine. Okolico obveščate o vsaki svoji tudi najmanjši zaskrbljenosti, pogosto na zelo paničen in dramatičen način.

Spadate med najbolj ponotranjena in okolici tudi težko razumljena znamenja.

Nekatere, bolj umetniško usmerjene, lahko iz svojih globin pritegnete neverjetne misli in vprašanja. Vaše psihološko življenje je bogato, same ga lahko doživljajo tudi tragično ali pesimistično. Težko pozabljate prizadetosti in včasih tudi leta pestujete bolečino.

Za kozoroginje

... ni nič preprosto. Vse ima nek globlji pomen, ki ga želite najti. Pogosto za zaplete v okolju krivite sebe, da ste zakuhale situacijo, v kateri ste se znašle. Ste dober zaupnik, prijatelj ali terapevt, saj z enako pozornostjo kot vrtate po sebi, prisluhne tudi drugim in jim skušate svetovati na konstruktiven način.

Tudi tam, kjer se dela s številkami, tabelami in statistiko, lahko odlično izrazite svoje talente, natančnost, potrpežljivost in smisel za podrobnosti.

Te lastnosti pa so za družinski krog lahko zelo duhamorne. S preciznostjo melanholika lahko uničujete vzdušje sproščenosti in veselja v svojem domu. Brezhiben red v omarah, kuhinji, kopalnici je za vse ostale manj pomemben.

Device

... pogosto prezrete, da ima življenje tudi lepo, razigrano in simpatično plat. Skozi življenje in lekcije, ki vas doletijo, se učite zniževati merila, zase in za druge. Spoznanje, da v življenju stvari niso popolne v smislu njihovih pričakovanj, pa je tisti korak, ki vas lahko sprosti in prebudi večje zaupanje v življenje.

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton je kostim tokrat kombinirala čisto drugače

Priporočamo tudi: To so vsestranski »grdi« zimski čevlji, na katere Katie Holmes prisega že leta

Najbolj brano