Klepet po odhodu: Lea Bernetič

Šestnajstletna Lea Bernetič se je od naziva Slovenski top model poslovila ravno pred finalom. Odhod je ni prizadel, saj je prepričana, da je to šele začetek novega obdobja.

Klepet po odhodu: Lea Bernetič - Foto: Fotografija Lea Bernetič

Kako bi opisali svojo izkušnjo v Slovenskem top modelu?

Bila je zelo dobra izkušnja, saj sem prvič videla, kako deluje modni svet. To je dober začetek za neko novo obdobje v mojem življenju. Nekaj takega se ne zgodi vsakomur in zagotovo je to dobra popotnica za prihodnost.

So vas odkrili skavti, ali ste se sami prijavili?

Prijatelj mi je poslala link do spletne strani, kjer si se lahko prijavil. Ravno zadnji dan za prijave, pa smo s prijatelji odšli wakeat in smo se zelo dolgo časa čakali. Ker mi je bilo dolgčas, sem med čakanjem, poslala prijavnico in to je bilo to. (smeh)

Kako ste se počutili, ko vam je Nuša povedala, da odhajate domov?

Sploh nisem čutila nekih negativnih občutkov, ampak sem bila vesela. Če nekaj delaš dobro in v tem uživaš, potem ne moreš biti žalosten, samo zato ker greš domov. Vse se zgodi z nekim namenom in za vsakega pride njegov čas.

Ste imeli pred oddajo že kakšne izkušnje?

Ne, nobenih izkušenj nisem imela. Mi je bila pa že od nekdaj všeč moda in sem redno listala modne revije. Sem pa bila del plesne skupine, s katero smo prirejali predstave, včasih pa smo organizirali še kakšno modno revijo, ampak to je bilo vse neprofesionalno.

Kakšna se vam je zdela žirija?

Žirija mi je bila zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč, da so bili vsi tako direktni, vse so povedali točno tako kot je bilo in nobeni od tekmovalk niso lagali. Tudi dobro so se dopolnjevali, pa opazili so malenkosti, ki jih marsikdo ne opazi.

Kateri so vaši najlepši in najslabši spomini?

Večina spominov je lepih, slab spomin pa imam predvsem na Simobilov izziv, ker se nisem mogla spomniti glavnega mesta Islandije in kaj so burke. Ko sem po eni uri ugotovila, da smo se to učili v šoli, sem se počutila kar malo neumno. (smeh)

Kaj boste najbolj pogrešali?

Predvsem bom pogrešala dekleta, s katerimi sem se veliko družila. Pogrešala bom tudi to, da smo bile večino časa pred kamerami in da se je neprestano nekaj dogajalo.

Imate najljubšega domačega in tujega oblikovalca?

Od tujih sta mi najbolj všeč Elie Saab in Sonia Rykiel, od domačih pa so mi všeč kreacije Nine Šušnjare, Almire Sadar in Lare Bohinc.

Menite, da si Maja in Tina zaslužita finale?

Da, obe sta prijazni in odkriti. Mislim tudi, da bosta obe nadaljevali v manekenstvu, zato jima privoščim zmago.

Meta Kač

Najbolj brano