Najlepše plaže sveta

Za trenutek odložite delo in nam dovolite, da vas povabimo na sprehod po najlepših plažah sveta ...

Poletje, 1. 6. 2011
Najlepše plaže sveta

Bora Bora

Otok, imenovan tudi biser Pacifika, pregovorno velja za otok z najlepšo laguno na svetu. Otok Bora Bora leži severozahodno od Tahitija in poleg glavnega otoka vključuje še na desetine otočkov, ki so obdani s koralnimi grebeni. Številne čudovite plaže otoka Bora Bora so dostopne le s čolnom, najbolj znana pa je plaža Matira. Zapeljala vas bo z belim peskom in plitkim toplim morjem. Agencija Kompas 5 prenočitev na Bora Bori ponuja od 1.175 do 1.400 evrov na osebo.

Tajska

Ste gledali film Obala, v katerem je nastopil Leonardo DiCaprio? Snemali so ga na otoku Phi Phi Leh na Tajskem, na danes zelo priljubljeni plaži Maya. Pričakali vas bodo kristalno čisto morje v različnih odtenkih modre, turkizne in zelene barve, bujna vegetacija in strme stene. Če se zaradi velikega števila obiskovalcev čas na tej plaži ne bo ustavil, ne skrbite.

Sejšeli

Sejšeli si naziv rajsko otočje zanesljivo zaslužijo. Dolge peščene plaže so iz koralnega peska, le tu in tam jih prekinejo impozantne granitne skale v škrlatni barvi. Senco vam bodo ponujale stoletne palme. Ste vedeli, da Sejšeli 'gostijo' kar 81 avtohtonih rastlinskih vrst? Za 7 dni na Sejšelih boste odšteli okoli 1.300 evrov na osebo.

Brazilja

Plažo Ipanema, ki se razteza med razvpito Copacabano in prestižnim Leblonom, številni imenujejo kar največja telovadnica na prostem z največjim bazenom – Atlantikom. Plaža ponuja res vse, kar si želijo turisti, lačni sonca: koktajle, ritke v bikinijih, valove ...

Maldivi

Maldivi so eni izmed najlepših otokov na svetu in pravi raj na Zemlji. Zaradi naravne lepote jih je Marco Polo poimenoval biseri Indijskega oceana. V turkizno modrem morju Indijskega oceana se razprostira okoli 1.190 otočkov. Natančnega števila ne bo nikoli mogoče ugotoviti, saj pogosto nastajajo novi, nekateri se prepolovijo in potonejo.

Okoli 200 otočkov je naseljenih, od katerih je 90 preurejenih v turistična naselja. Idilični Maldivi so pravi kraj za vse, ki si želijo romantičnih počitnic, poležavanja na belih peščenih plažah, odkrivanja čarobnega podvodnega sveta in okušanja tradicionalne pijače 'dhiyaa hakur'. Maldive si lahko privoščite za okoli 1.250 evrov za 7 dni za eno osebo.

Havaji

Inštitut za obalne raziskave vsako leto razglasi najlepšo plažo na svetu. Častni naziv je leta 2009 pripadel obali Hanalei Bay na Havajih, ki je 'žirijo' prepričala z idealnimi kotički za plavanje, potapljanje in deskanje. Komaj kilometer in pol dolga plaža, obkrožena z gorami, je prepričala s svojo kristalno čisto vodo in z drugimi naravnimi biseri. Lepota plaže Kauai je res neverjetna in jemlje dih.

Najbolj brano