Zunaj je nova ELLE! Preverite, kaj prinaša!

Drugi petek v mesecu je čas za novo številko revije ELLE! Tokrat boste v njej lahko prebrali tole ...

Moda, 11. 5. 2018
Zunaj je nova ELLE! Preverite, kaj prinaša! - Foto: Elle Slovenija

"Dva dni pred oddajo junijske številke v tiskarno sem razmišljala o tem, da bi se dotaknila sreče, pa se mi stavki v glavi kar niso hoteli izoblikovati. Lovila sem jih kot nemirne metulje po travniku, polnem spomladanskih cvetlic, skoraj sem jih ujela, pa so mi vedno znova pobegnili. Tako nekako, kot se nam rada izmika sreča.

Po naključju sem večer zatem, med kuhanjem večerje, na ušesa vlekla intervju z znanim 'gurujem' moderne dobe, ki je med drugim razlagal tudi o sreči. Zastrigla sem ob vsakem klišejskem stavku, ki ga je izgovoril, a ko je iz njega izpeljal globlja razmišljanja, me je dobil na svojo stran.

Vse okoli nas se spreminja in je v nenehnem gibanju, ljudje pa sprememb po navadi ne maramo. Še več, bojimo se jih, upiramo se jim, želimo si, da bi vse ostalo tako, kot je.

S pomembnimi in velikimi spremembami se ne znamo spopasti. Seveda, saj nas ni nihče učil, kako. Pred spremembami smo polni strahu in hkrati upanja, da se bo za nas izteklo dobro.

Kar lahko naredimo, je, da spremenimo svoj čustveni odziv na spremembe. Stvari v našem živ­ljenju se bodo spreminjale, to je neizogibno, dobra novica pa je, da lahko svojo čustveno reakcijo prilagodimo veliko pred tem, ko se bo sprememba pojavila.

Če je ne pričakamo s strahom, temveč z zavedanjem, da bomo zaradi nje osebnostno zrasli, jo lahko sprejmemo z odprtimi rokami. Tako zagotovo ne bomo trpeli, ko se bo zgodila, ampak bomo zaradi tega hvaležni. In že smo naredili korak k sreči.


Ste razmišljali, zakaj so nekateri ljudje bolj srečni kot drugi? Kaj je njihova skrivnost?

Morda je odgovor v njihovem notranjem svetu, v vlogi, ki so si jo zamislili za film o svojem življenju, ki se vrti v njihovih glavah. Verjetno ne igrajo tragičnega lika. Kdo ve?"

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica revije Elle Slovenija

Najbolj brano