Kaj si želimo v naših omarah za pomlad?

Tokrat malce prehitevamo čas in brskamo po omarah urednic, stilistk in novinark, kaj so izbrale za prihajajočo pomlad ...

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Proenza Schouler

Majica Ivan Rocco

Majica Ivan Rocco

Prada

Prada

Plašč Dajana Ljubičič

Plašč Dajana Ljubičič

Marni

Marni

Hlače Peter Movrin

Hlače Peter Movrin

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Dries Van Noten

Top Katja Magister

Top Katja Magister

Petra Windschnurer

Modna urednica Elle

Trend: Patchwork

Poljubno sestavljanje vzorcev v krpanke sicer ni moja prva izbira, a ko to naredi Ivan Rocco, se patchworku ne morem upreti.

Videno: Proenza Schouler, Preen, Suno ...

Kaj: Majica Ivan Rocco

Kako: Ko bom zares 'vesela', si bom zraven omislila še več vzorcev. Prva izbira: pikčasto krilo, za vzorčni vsakdan pa bodo majici delale družbo oprijete črne hlače in koničasti salonarji.

Urša Jerkič

Publicistka

Trend: Azija

Pradin origami se mi še ni sestavil, a različice kimona vselej poskrbijo za jasnost in streznitev. Pri Dajani Ljubičič skozi belino preseva potisk kačjega vzorca, ki doda faktor divjine, nujen za razburljivo pomlad.

Videno: Prada, Kenzo ...

Kaj: Plašček Dajana Ljubičič

Kako: Morda s kratkimi hlačami iz iste kolekcije ter platformami, zagotovo pa z rdečo šminko in belo T-majico.

Špela Jambrek

Modna urednica Story

Trend: Vichy vzorec v pastelu.

Trend grafike je z vodoravnimi in navpičnimi črtami v nešteto barvnih od­tenkih prinesel tudi kombinacijo obeh – karo vzorec. Vidimo ga v črno-belih kombinacijah, ki pustijo močan, skoraj psihedeličen vtis, pa tudi v barvah, ki ga nekoliko umirijo – pastelih.

Videno: Marni, Marc by Marc Jacobs, Herchcovitch ...

Kaj: Hlače Peter Movrin.

Kako: Svetlo modri barvi vichyja bi se odlično podal subtilen kontrast v neonsko rumenem odtenku: modrček ali top, ki na trenutke zasije skozi široko prosojno kremasto bluzo. Kombinacijo s kremastim angora puloverjem ali temno modrim fantovskim suknjičem pa bi izbrala za bolj umirjene dni.

Tina Curk

Pomočnica odgovorne urednice Elle

Trend: Karo

Karo je vedno imel v mojih očeh priokus starega, a ko so ga medse sprejeli preostali vzorci, je pridobil kar nekaj črtic. Glavni krivec za to je gotovo Dries Van Noten.

Videno: Dries Van Noten, Marc by Marc Jacobs.

Kaj: Top Katja Magister.

Kako: Izdatno se bom prepustila igri plastenja in kot obvezno igralko vpeljala prosojno srajčno obleko, posuto s cvetjem. Za vroče dni bo to zadostovalo, v hladnejših pa bom kosa dopolnila s cvetličnimi pižamastimi hlačami in trenčkotom.

fotografije Imaxtree in Tadej Windschnurer

Najbolj brano