Trendi sedemdesetih, izpeljani v sodobnem stilu

Novo obdobje v modi ni običajen #throwbackthursday.

Trendi sedemdesetih, izpeljani v sodobnem stilu - Foto: Imaxtree

Val feminizma narašča, aktivizem še nikoli ni bil tako kul, in že če bi modne kolekcije za pomlad in poletje zgolj ošvrknili s pogledom (da, z nami so semiš, razbeljen džins, frufru v slogu Jane Birkin, zašiljeni ovratniki, trapezasta oblika hlačnic ...), bi vam moralo biti jasno, da ste na vrhuncu norih sedemdesetih.

Toda oblikovalci so kljub vsemu dobro presejali te hipijevske vibracije in jih postregli na nov, moderen način, zapečene v različici 2015.

»Čudovito je raziskovati in predstavljati različna obdobja in modne periode, vendar je bistvo v tem, kako prav ta retro vzdušja predstaviš lastnemu občinstvu,« svojo kolekcijo, navdihnjeno z groupie dekleti, opiše Henry Holland. Njegova miselnost o sodobnosti sedemdesetih povezuje tudi tunike in semiš plašče pri Gucciju, psihedelične potiske pri Driesu van Notnu, gladiatorske sandale pri Chloé – trende z dušo sedemdesetih in duhom sodobne ulične mode.

Za malce manj svobodomiselno omaro se je treba ozreti v sedemdeseta leta vedno malce bolj elegantnega Pariza. Digitalna dekleta iz sveta selfijev bodo navdih poiskala pri muzi Yvesa Saint Laurenta, Loulou de la Falaise, pri pevki Jane Birkin, pa tudi pri Američankah Ali MacGraw, Anjelici Huston in Bianci Jagger, ki so sedemdeseta nosile na veliko bolj prefinjen in damsko sofisticiran način, medtem ko bodo sodobno interpretacijo omenjenega stila haute bourgeoisie našla še sveže (in revolucionarno) zapakirano pri Louisu Vuittonu, Gucciju in Pradi. Ali jih čutite?

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano