Poustvarite najbolj priljubljeno pričesko Chanel: potrebujete le nekaj minut, učinek pa je neverjetno šik!

Da, črna črtala za oči zares izstopajo, pa vendar, ali ste opazili pentlje za lase, ki so jih nosile manekenke na modni reviji Chanel Metiers d’Art 2021 v Parizu? Naj bo vaša pričeska v praznični sezoni videti dobro in tako šik, kot je pričeska deklet na Chanelovi modni reviji. 

Poustvarite najbolj priljubljeno pričesko Chanel: potrebujete le nekaj minut, učinek pa je neverjetno šik! - Foto: Profimedia

Mašnice so tako šik in elegantne, da trenda skorajda ne smete zgrešiti. Črni trakovi so bili z dovoljenjem frizerja Damiena Boissinota in njegove ekipe pritrjeni v globoke, androgene stranske dele manekenk z majhno (skrito) mašnico. Celoten videz pričara podobe lepih in negovanih las, trakovi v klasičnem francoskem slogu lepo padejo ob obrazu, lasje pa ostanejo rahlo razpršeni in nežno valoviti. 

Preberite še: 

Modna revija nas je očarala s tokratnim izborom celotnega stajlinga, morda pa je piko na i naredil ravno ta ekstravagantni kos, ki na prvi pogled ne izgleda nič posebnega, pa vendar celoten stajling obogati in je videti kot češnja na tortici. Pomislite na pričesko, ki ne potrebuje vzdrževanja, pa vseeno izgleda čudvito, z elegantnim (in enostavnim) zasukom. To v vsakdanjem življenju rabimo vsi in v obliki tako ljubko elegantnega detajla se ga zagotovo ne bi branili.

Kot nalašč za večerne romantične večerje ali dogodke, še posebej v prazničnem času, je pentlja za lase odlična zvijača, da ustvarite vtis, da ste si za svojo pričesko resnično vzeli veliko časa, čeprav ste morda porabili le nekaj sekund in v lase zgolj zapeli mašnjico. Vas je Chanel zopet očaral in bi si tudi sami želeli zgledati tako čudovito, ko boste sedli k božični večerji?  Za poustvarjanje videza preprosto potrebujete kos traku ali pentljo in sponko za lase.

Spodaj smo pripravili nekaj možnosti, po katerih lahko tudi sami posežete in se prepustite mogočnemu vpliva Chanela in prazničnemu vzdušju. 

Jennifer Behr, cena: 242,00 €

Shashi Rebelle Satin Hair Bow, cena: 84,51 €

Alessandra Rich, cena: 295,00 €

Jennifer Behr, cena: 584,00 €

Pentlja za lase je že dolgo glavna sestavina Chanelovih modnih pist. Motiv, ki ga je prvotno navdihnila Gabrielle "Coco" Chanel, ki si je pentljo pogosto zataknila v lase, je zdaj že tako razširjen, da je pravzaprav postal ikoničen predmet skoraj vseh modnih revij. Od visokega čopa, ki ga je nosila Claudia Schiffer na modni reviji jesen/zima 1995, do čudovite belo črne pentlje, ki je krasila lase Penelope Cruz na modni reviji jesen/zima 2019.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lawrence je mojstrica mode za nosečnice - to so njeni najlepši stajlingi

Preberite tudi: Kaj nosijo Francozinje to zimo: 4 vodilni trendi s pariških ulic, ki dokazujejo, da je klasika večna

Najbolj brano