Analiziramo klasičen in fantastičen italijanski stil

Klasičen, praktičen in fantastičen: italijanski stil pod drobnogledom.

Analiziramo klasičen in fantastičen italijanski stil - Foto: Imaxtree

Preprost poletni stil zagotovo najbolj obvladajo Italijanke oziroma ženske, ki živijo v Italiji. Pomislite na Audrey Hepburn v Rimskih počitnicah ali Gwyneth Paltrow v filmu Nadarjeni gospod Ripley, v katerem je bila oblečena v krilo v slogu petdesetih let in belo srajčno bluzo.

Videz, ki je primeren tako za poslovno kosilo kot za obisk plaže, pride najbolj do izraza med tednom mode v Milanu. Po ulici Via Montenapoleone se predvsem v tem času sprehodi največ žensk, odetih v italijanske znamke, kot so Gucci, Marni in Prada. Podobno kot v hrani Italijani uživajo v modi. Na ulicah Milana je videti bogate barve, drzne vzorce, mehko usnje in elegantne silhuete, začinjene z različnimi dodatki in zagorelo kožo.

Spletna urednica italijanske Elle, Tarcila Bassi, je odličen primer dobrega italijanskega stila. Na eno izmed modnih revij se je pripeljala na mopedu, oblečena v modro usnjeno jakno in krilo s karo vzorcem ter obuta v sandale z visokimi petami priljubljenega italijanskega oblikovalca Gianvita Rossija. Tarcila Bassi sicer prihaja iz Brazilije, vendar ji je vseeno uspelo izpopolniti svoj stil v italijanskem slogu. To daje vsem ženskam upanje, da so lahko, čeprav niso Italijanke, oblečene podobno.

Prevedla in priredila: Nastja Nastič

Najbolj brano