V modo se vrača ta drzen trend z začetka tisočletja! Ga boste poskusili?

Od Julie Fox do Naomi Campbell in Dua Lipe... Motoristični stil še nikoli ni bil tako moderen.

V modo se vrača ta drzen trend z začetka tisočletja! Ga boste poskusili? - Foto: Profimedia

Zadnji mesec se zabavamo ob štetju motorističnih jaken, ki jih vidimo na vsakem vogalu. Pred kratkim se je Julia Fox pojavila ob Kanyeju Westu v sivi jakni Claw iz Knwlove kolekcije jesen/zima 2021-2022 - seksi kos, ki je poudarjal njen ozek pas. Sredi januarja je pevka Mitski objavila videospot za svojo najnovejšo skladbo Love Me More, v katerem se pojavi na motorju in ponosno oblečena v motoristično jakno. Modna oblikovalka Sami Miro je na Instagramu objavila selfi, na katerem nosi preveliko motoristično jakno. Devon Lee Carlson ji je sledila in pozirala v kratki črno-modri usnjeni jakni z modne revije Dolce & Gabbana za pomlad in poletje 2001 v kombinaciji s svilenim krilom.

Trend se nadaljuje tudi na modnih pistah. Roberto Cavalli je v jesenski kolekciji predstavil široko različico motoristične jakne v rumenkasto črni barvi, Diesel je pod vodstvom Glenna Martena ponudil model sprano sivi barvi, MM6 Maison Margiela pa je izdal klasično črno jakno z zadrgo na prsih.

Diesel jesen in zima 2022

MM6 Maison Margiela jesen in zima 2022

Roberto Cavalli jesen in zima 2022

Spominja na nekaj, kar bi leta 2000 nosile Halle Berry ali Posh Spice - na usnjeno jakno za kibernetski motokros, ki je na pol poti med filmoma Hackers in Bournova identiteta. To je videz, ki se ne obremenjuje in se prilega obliki. Ta mešanica športnih stilov je kot vedno v skladu s časom, ko je vse meta - od meta selfijev do metaverse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAMI MIRÓ (@samimiro)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DEVON CARLSON🦋🍒🌈 (@devonleecarlson)

Tudi če ne preživljate časa z raziskovanjem metaverse ali vdiranjem v varnostne sisteme multinacionalnih korporacij, je v tej jakni nekaj osvobajajočega, v čemer lahko uživajo vsi. Samo oblecite si jo in si predstavljajte, da se v tem oklepu neuničljivo in brezglavo prebijate v neznano na motornem kolesu. Nič ni bolj zadovoljnega od občutka svobode. Zato se tega lotite s polno hitrostjo!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Največji trend džinsa za pomlad 2022: džins od glave do pet

Priporočamo tudi: Pozabite mini krila, Zendaya je nosila čudovit eleganten stajling, popoln za vse starosti

Najbolj brano