Največji trend džinsa za pomlad 2022: džins od glave do pet

Od popolnega denim videza Britney Spears do modnih revij pomladi in poletja 2022 so kavbojke naš glavni junak.

Največji trend džinsa za pomlad 2022: džins od glave do pet - Foto: Profimedia

Je še kaj bolj večnega in modnega od kavbojk? Kavbojke so zopet pravi modni protagonist, saj se jih ne bomo znebili niti v letu 2022, kar nas seveda v polni meri navdušuje. Saj ni nič bolj modnega in vsestranskega od kavbojk, primerne za vse letne čase in za vsa naša razpoloženja, kavbojke so pravi in večni hit. Z nami pa se strinjajo tudi priznane modne hiše, saj so njihove modne piste polne teh čudovitih kosov, ki ponovno predlagajo popoln denim videz. Vas ta morda spominja na ikoničen trenutek iz leta 2001, ko sta se v popolnoma denim stajlingu pojavila Justin Timberlake in Britney Spears, takrat na vrhuncu svojega uspeha, danes pa njunemu denim videzu sledimo prav vsi modni ljubitelji. 

Ne spreglejte: 

Britney Spears in Justin Timberlake 2001

Denim, kot prazno platno za slikarja preizkuša ustvarjalca tako, da mu ponudi priložnost za eksperimentiranje. Dobro vemo, da se je Yves Saint Laurent - eden najbolj briljantnih oblikovalcev dvajsetega stoletja - vedno kesal, ker ni izumil kavbojk, oblačila, ki še naprej navdušuje s svojo prilagodljivostjo, vsestranskostjo in odpornostjo. Se je pa zato modna hiša Balenciaga avtorja Demna Gvasalia osredotočila prav na to modro platno. In danes stilska izbira Britney Spears in Justina Timberlakea ne velja več za "zastarelo", temveč zopet postavlja jasne temelje trendov za pomlad in poletje 2022. Kavbojke pripovedujejo o nostalgičnem oživljanju mode iz leta 2000 in mu smo tu zato, da jim prisluhnemo.

"Total denim look" Britney Spears in Justina Timberlakea je vstopil v zgodovino sodobne mode: ne samo zato, ker je uvedel "usklajen videz para" (vključno s torbico in kavbojskim klobukom!), ampak je revolucioniral izbiro rdeče preproge. Ta izbira sloga, morda malce tvegana takrat, priznamo, danes pa so kavbojke na rdeči preprogi priljubljene in tudi malce predvidljive. Temu trendu pa bomo vsekakor z veseljem sledili. 

Oglejmo si, kako jih takrat predstavijo modne hiše...

Denim na denim, modre kavbojke, kavbojke, ki so prava zvezda spomladansko poletnih videzov 2022.

Pri Donatelli Versace smo dobili uradno potrditev: modna revija Versace by Fendi - Fendi by Versace, ki je prikazala kreativni dialog med obema modnima hišama, sklenjen z objemom med Kim Jones (kreativni direktor rimske modne hiše) in znano ikona stilista. Za to priložnost je Donatella Versace nosila obleko - jakno, srajco in hlače - z denim potiskom. S tem videzom je znova pokazala, da si lahko seksi in močan in da je ženska uniforma 2022 ravno total jeans look. Na modni reviji smo prav tako opazili komplet, ki ga bomo zagotovo videli na nekaterih zvezdnicah. Sestavljajo ga hlače z nizkim pasom in dolga jakna s krznenim ovratnikom, vse v denim potisku. 

Fendi by Versace - Versace by Fendi

Tudi modna hiša Blumarine predstavi svojo različico denim platna, sestavljeno iz  širokih kavbojk z nizkim pasom, ki jih krasi prekrasen metulj (še en simbol lahkotnosti, značilen za modo leta 2000). Pohvali pa se tudi s prav posebno dolgo obleko, ki spominja na pravo imitacijo denima. 

Blumarine, kolekcija pomlad in poletje 2022

Blumarine, kolekcija pomlad in poletje 2022

Modna znamka Loewe pa tokrat z nami deli  umetnost ponovnega izumljanja: denim platno izrezano in zašito skupaj, da ustvari asimetrično obleko, popolno ogrinjalo in midi krilo.

Loewe, 2022

Loewe, 2022

Diesel po poklonu preteklosti s kolekcijo Diesel x Diesel z nekaj posodobljenimi ikoničnimi oblačili še naprej kaže številne ustvarjalne možnosti modrih kavbojk. 

Diesel, kolekcija pomlad in poletje 2022

Diesel, kolekcija pomlad in poletje 2022

Diesel, kolekcija pomlad in poletje 2022

Marques' Almeida za 10-letnico modne hiše ustvari kolekcijo s trajnostnim denimom REFIBRA™: ikonično platno je reciklirano in izdelano iz organskega bombaža. Kreativnost temelji na patchworku in poudarku volančkov, ki krasijo obleke in krila.

Marques' Almeida, 2021

Marques' Almeida, 2021

Za konec pa še elegantna deklinacija: SaintLaurent, ki se predstavi v elegantnem denim enodelnem kombinezonu, odetem v temen jeans in z blazerjem, ki ga zlahka zamenjamo za krilo.

Saint Laurent, 2021

Saint Laurent, 2021

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton čudovita v pomladnem suknjiču iz Zare (še vedno je na voljo!)

Priporočamo tudi: Angelina Jolie pokazala, kako nositi čevlje, ki podaljšajo noge: Igralka se ne odreka klasiki in preprostosti

Najbolj brano