Pozabite na velike torbe, ta prikupna oblika torbice vlada pomladi 2022

Od Chanela do Moschina, modna brv je postala romantična z barvitimi torbicami v obliki srca in torbicami, navdihnjenimi z ikoničnimi dodatki iz 90. let.

Pozabite na velike torbe, ta prikupna oblika torbice vlada pomladi 2022 - Foto: Profimedia

Torbice v obliki srca: pop dodatek pomladi

Srce že nekaj let zaseda svoje mesto med modnimi simboli. Med prvimi, ki so ga ponovno predstavili v obliki očal, sta Saint Laurent in Gucci, ki sta predlagala popolnoma črne okvirje s podolgovato silhueto ali zaobljene različice v rožnati ali lila barvi z diamantnim učinkom. Srce je vzljubil Alessandro Michele, ki ga je s kovinskimi vložki, ročno poslikanimi grafikami ali posebnim prešivanjem umestil v Guccijeve usnjene izdelke, po zaslugi Jeremyja Scotta, ki je po romantičnih krivuljah srca oblikoval znamenito torbo Moschino. Spomladi 2022 se je zaradi jasnega vračanja v preteklost in velikega zanimanja za kulturo 90. let na modne brvi vrnilo veliko značilnih elementov tega desetletja, ki so na novo opredelili pop estetiko s sodobnega vidika.

Moschino pomlad in poletje 2022

Moschino pomlad in poletje 2022

Moschino pomlad in poletje 2022

Moschino pomlad in poletje 2022

Začne se pri Moschinu, ki se v tej sezoni osredotoča na otroško podobo, pri čemer izkorišča otroško igro zbiranja lutk in plišastih igrač za mizo, kjer uživajo v čaju in pecivu. Med risanimi junaki in pastelnimi barvami srce pokuka v zapestnih torbicah v odtenkih sladko oranžne, sladko rožnate in metino zelene, kjer srce daje obliko stranici dodatka. Tudi Dolce & Gabbana se posveča obnovi svojega arhiva in ustvarja kolekcijo pomlad-poletje, posvečeno čutnemu razpoloženju 90. let. Med predlogi znamke je tudi srce iz zlate kovine, ki je bilo doslej v liniji Devotion v vlogi zaponke za dodatke, zdaj pa postane prava kovinska torbica, hiper okrašena z biseri in kristali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Na vrhu piramide je Chanel z Virginie Viard, ki jo je navdihnila spomladanska kolekcija hiše, ki jo je leta 1995 oblikoval Karl Lagerfeld in v kateri je srce prvič vstopilo v simbolični svet Chanel.

Chanel pomlad in poletje 2022

Chanel pomlad in poletje 2022

Vrnitev k romantičnim podobam v modi lahko pomeni tako nostalgijo po preteklosti kot upanje za prihodnost. Prav modne revije, na katerih so se pojavile te torbe, so med prvimi po zaprtju zaradi pandemije, želja oblikovalcev pa se kaže kot jasna potreba po pozitivni energiji, optimizmu, naboju dobrih občutkov, ki lahko posredujejo dobra čustva in občutke.

Chanel pomlad in poletje 2022

Chanel pomlad in poletje 2022

Torbice v obliki srca, ki so pripravljene na prihod v butike, so že osvojile modna dekleta, zvezdniki, ki so jih nosili tako na družabnih dogodkih kot na ulici, pa so nam dali najboljše nasvete, kako jih kombinirati.

Najbolj zagrižena modna dekleta in največje srečnice, ki so si že uspele zagotoviti svojo torbico v obliki srčka, niso zamudile priložnosti, da bi jo nosilie na modno revijo Chanel jesen in zima 2022.

Uspeh določenega trenda določajo zvezdniki in modna dekleta. Če se določen odtenek, dodatek ali oblikovalec redno pojavlja na rdeči preprogi ali na posnetkih uličnega sloga, ste lahko prepričani, da je bila uspešnica uspešna in da je dosegla znak oglasa, ki bo postal viralen.

V primeru torbic v obliki srca ni presenetljivo, da so zvezdniki to obliko vzljubili že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so Paris Hilton, Lindsay Lohan in Nicole Richie poskrbele, da so bili dodatki v obliki srca priljubljeni tako na dogodkih kot na ulicah Los Angelesa in New Yorka. Danes se zaradi nadgradnje silhuete simbol srca oddaljuje od otroške privlačnosti: pisano lakasto usnje iz 90. let je zamenjalo dragocene materiale, platno z monogramom, prešito usnje in kristalne mozaike ter organ čustev spremenilo v nakit, ki ga je mogoče nositi tako k dnevnim kot večernim oblačilom.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Moški, rojeni v teh 3 nebesnih znamenjih, so najboljši partnerji

Priporočamo tudi: Pozabite na maksi obleke, Penelope Cruz jo je zamenjala za to pomladno različico

Najbolj brano