Pismo urednice v septembrski reviji: O modnih trendih za jesen in zimo 2016/17, sreči in pomirjenosti

Urednica revije Elle, Barbara Sekirnik, v uvodniku tokrat piše o pomirjenosti, sreči in poletnem brskanju za novimi jesenskimi ter zimskimi modnimi smernicami. "Odločile smo se, da nas bodo hladna jesenska jutra tokrat ujela pripravljene," napoveduje.

Moda, 12. 8. 2016
Pismo urednice v septembrski reviji: O modnih trendih za jesen in zimo 2016/17, sreči in pomirjenosti - Foto: Mimi Antolović

Ko se nekateri proti koncu julija ležerno prepuščajo sončnim žarkom in po morju plujejo na napihljivem rožnatem flamingu, drugi pa še vedno pričakujejo odhod na dopust, se na našem uredništvu že krepko spogledujemo z novo sezono. Še več kot dober mesec nas loči, ko bomo tudi uradno na svet spravile modne trende za jesen in zimo, a suha vaja nikoli ne škodi. Sicer je že res, da se pol uredništva jezi, zakaj sredi poletja v revijo tlačimo zimske kose, medtem ko druga polovica vzhičeno brska za novimi jesenskimi, a na koncu vseeno dosežemo rezultat, ki smo si ga zamislile. Odločile smo se, da nas bodo hladna jesenska jutra tokrat ujela pripravljene, nikakor pa to ne pomeni, da poletju obračamo hrbet. Sploh ne! V toplem objemu tankega puloverja v kombinaciji z lahkotnim krilom ga bomo popeljale globoko v jesen. Upam, da se strinjate, da imamo prav zdaj, proti koncu počitniškega obdobja, dovolj časa, da pobrskamo po trgovinah, ki se po razprodajah polnijo z novimi kolekcijami, in najdemo nam najljubšo pletenino.

Podaljšano poletje me vedno napolni z zadovoljstvom, ki že skoraj meji na nekakšno obliko sreče. In prav o sreči pišemo v tej številki. Po navadi z vseh strani poslušamo nasvete, kako biti srečen in kako živeti bolj polno življenje, iz vsakega ovinka na nas prežijo osladni motivacijski izreki. Mi pa se tokrat sprašujemo, ali moramo res na vrat na nos loviti in uloviti (tujo) srečo ter tako zadostiti 'happy life' filozofiji, ki izhaja iz visokopotrošniške družbe?

Sama bolj kot k nenehnemu občutku sreče težim k pomirjenosti. Pomirjenosti s tem, da mi bo življenje prineslo tisto dobro, ki mi je namenjeno, ko bo čas za to. Do takrat pa bom uživala v lepoti drobnih stvari, kot je sončni zahod, na primer.

Barbara Sekirnik

Na prodajnih policah je že nova, septebrska številka Elle.

Naslovnica septembrske Elle

Najbolj brano