Pismo urednice v oktobrski reviji: Nova pravila oblačenja

Urednica revije Elle, Barbara Sekirnik, v uvodniku tokrat spregovori o novih pravilih oblačenja. Preverite, kakšna so.

Moda, 9. 9. 2016
Pismo urednice v oktobrski reviji: Nova pravila oblačenja - Foto: Dunja Mantel

Še tako zaprisežena monogamna ženska se spremeni v razvpito 'poliandristko', ko spregovori o svoji garderobi. En sam kos nam nikoli ni dovolj, z največjim veseljem pozabimo na večno zvestobo in si jih z lahkoto privoščimo več hkrati. Hrepeneče se spogledujemo in vračamo na kraj zločina, dokler ne dobimo tistega, ki nam je zavrtel glavo in ogrel srce.

Med žensko in vsebino v njeni garderobni omari obstaja neki ljubezenski odnos, ki bi ga lahko najbolje opisala kot ljubim-sovražim, in ta je vedno bolj napet, ko se približuje menjava letnih časov. Moje poletno jutranje ljubeče šepetanje pred odprto omaro, na primer, se skoraj vedno razvije v zgrožen jesenski krik, ki seveda nikoli ne zapusti mojega grla, saj bi drugače zbudila moža. Na srečo nam trendi za novo sezono iz naših preobremenjenih glav jemljejo kar nekaj skrbi. Nič več se nam ni treba osredotočati na aktualno sezono, po modnih zapovedih se poletje fluidno srečuje in ljubko prepleta z zimo, zato ne bo čudno, če nam bo sredi zime pod bundo prhutala lahka poletna oblekica, topel pulover pa bo brezsramno razkrival ramena vse do tiste meje dekolteja, ki bi bila lahko običajno za zimski čas že čez mejo dobrega okusa.

Če pomislim, imajo nove smernice še eno dobro točko, ne bo mi treba pospravljati in prestavljati poletne garderobe na najvišje police, saj za najboljši miks potrebujem skoraj vsa poletna oblačila.

Dobrodošla nova pravila, ki jim bom, seveda, sledila čisto po svoje!

Barbara Sekirnik

Na prodajnih policah je že nova, avgustovska številka Elle.

Elle oktober 2016

Najbolj brano