Vyosnina oda slovanski romantični duši

V sodelovanju s konceptualno trgovino slovenskega modnega oblikovanja Koda 386 na Tavčarjevi ulici v Ljubljani je društvo za sodobno slovensko oblikovanje SOTO vzpostavilo prvo modno oblikovalsko rezidenco v Sloveniji.

Vsak mesec SOTO, katerega predsednica je modna oblikovalka Sanja Grcić (ustvarja pod znamko Firma by Sanja), gosti uveljavljene, sodobne, avantgardne, konceptualne modne ustvarjalce iz držav jugovzhodne Evrope in njihovo delo predstavljali slovenski javnosti. Na Tavčarjevi 4 je že gostovala hrvaška modna znamka Etna Maar, za katero stoji Andrijana Subotić Pjajčik. Več preberite tukaj.

Na drugi prodajni razstavi v sklopu oblikovalske rezidence Zgodba z vzhodne strani se predstavlja blagovna znamka Vyosna oblikovalke Age Smiechowske iz Varšave. Aga izhaja iz umetniške družine, študirala je oblikovanje tekstilij ter modno oblikovanje in kostumografijo. V sodelovanju z ekipo krojačev, pletilcev, grafičnih oblikovalcev in šivilj je leta 2010 ustanovila blagovna znamko Vyosna. Že leta 2011 se je znamka predstavila na berlinskem tednu mode v okviru razstavnih predstavitev Projektgallerie, kar ji je omogočilo preboj na mednarodni trg.

Etično izdelana in do okolja prijazna oblačila
Vyosna deluje po principih etične proizvodnje in trgovine. Vsi njeni izdelki nastajajo brez izkoriščanja otroške delovne sile in niso izdelani v nečloveških delovnih pogojih. Uporablja certificirane organske materiale, ki so ročno tkani in pleteni, so trajnostni in ne ogrožajo okolja. Slog, ki ga goji Aga Smiechowska, predstavlja kombinacijo pametnega oblikovanja z udobnostjo natančno oblikovanih oblačil, ki so popolno skrojena in izdelana iz naravnih trajnih materialov.

Vyosnino kolekcijo pomlad/poletje 2012  je navdahnila narava okolice Baltskega morja, kjer po mnenju oblikovalke živijo najbolj umirjeni in prijazni ljudje. Kolekcija je izdelana iz naravnih materialov - lana, svile in bombaža. Odlikuje jo nasprotje natančno skrojenih struktur suknjičev in plaščev ter sproščenih, drapiranih romantičnih oblek in pajacev. Vse tkanine so ročno potiskane ali poslikane, tako da je vsaka obleka unikatna in neponovljiva.

Kolekcija Vyosna SS2012 je oda udobju, popolnosti, romantiki, ljubezni, svobodi in slovanski romantični duši. Otvoritev njenega gostovanja v Kodi 386 bo v ponedeljek, 18. junija, ob 18.00, oblačila Age Smiechowske boste tam našli do 14. julija.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri