Tako nastaja nova kolekcija Anđele Lukanović za Rašico

Vodilno slovensko podjetje pletenin Rašica iz Zgornjih Gameljn podpira mlade slovenske oblikovalce in jim daje priložnost za vstop v modni prostor. Tako je na minulem spomladanskem tednu mode podelilo nagrado za najboljši trajnostni koncept, ki jo je prejela mlada modna oblikovalka Anđela Lukanović.

Anđela Lukanović

Anđela je za Rašico oblikovala 10-delno kolekcijo za pomlad-poletje 2015 in jo poimenovala Metagrafit.

Pri snovanju kolekcije se je poigravala s črtami, idejo pa, zanimivo, dobila pri starem Rašicinem puloverju.

"Kolekcija napreduje zelo hitro, prve modele za kolekcijo bom videla že zelo kmalu," pove Anđela, ki je idejo dobila pri očetovem črtastem puloverju znamke Rašica.

"Ta pulover je oče nosil res dolgo časa, saj je bil zelo kakovosten, to pa se mi je zdel tudi najbolj enostaven začetek, da izhajam iz nečesa, kar poznam. Izhodišče so bile črte, ki smo jim dodali nekaj barv, jih tudi spremenili v vijuge, da je nekaj novega, sodobnega in moram reči, da prvi vzorci zelo dobro izgledajo."

Kolekcija ji predstavlja velik izziv

Anđela, ki je do sedaj delala večinoma s tkaninami, se je najprej morala seznaniti s tem, kaj pletenina sploh je, kako se obnaša in kako najlepše izgleda.

"Pri tem mi je zelo pomagal in svetoval Miha Jamšek, Rašicin novi sodelavec in modni oblikovalec z ogromno izkušnjami, ki je tudi prava zakladnica nasvetov. Ta izkušnja je res neprecenljiva, saj so me pri Rašici ogromno naučili, pridobila sem veliko novih izkušenj," zadovoljno pove Anđela, ki ji ta kolekcija pomeni tudi velik izziv in dobro popotnico v svetu mode.

Miha

Metagrafit bo sestavljena iz elegantnih oprijetih kril, sproščenih tunik in vedno nepogrešljivih črtastih poletnih oblek, presenetila pa bo tudi s prosojnimi detajli.

Kolekcija bo premireno predstavljena na dogodku Modni dan z Rašico, ki bo v četrtek, 6. novembra, na sedežu podjetja Rašica (Zgornje Gameljne 20).

Najbolj brano